Spring naar inhoudSpring naar footer

Nieuwe regeling Projectontwikkeling

Vanaf 1 november kun je op elk moment een aanvraag indienen voor de projectontwikkelingsfase van je filmplan voor een speelfilm of lange animatiefilm. Vanaf vandaag vind je alle informatie rondom de nieuwe regeling op onze website.

De nieuwe regeling Projectontwikkeling voegt de huidige fases artistieke ontwikkeling en productieontwikkeling (voorheen aan te vragen via Ontwikkeling Speelfilm en Lange Animatiefilm) voor subsidieaanvragen voor speelfilms en lange animatiefilms samen.

Het doel van deze projectontwikkelingsfase is om je filmplan artistiek-inhoudelijk én productioneel-zakelijk door te ontwikkelen en daarmee toe te werken naar de eindversie van het scenario en een complete en overtuigende aanvraag voor de realiseringsfase. Met deze regeling biedt het Fonds makers meer financiële en creatieve ruimte tijdens de ontwikkelingsfase van hun speelfilm en lange animatiefilm.

De regeling heeft geen deadlines; op die manier bepaal je als maker zelf het beste moment waarop het project klaar is voor verdere ontwikkeling.

Heb je een filmplan waar ook al een regisseur aan is verbonden? Bevindt het scenario zich in een vergevorderd stadium en is het klaar voor de laatste verdiepingsslag?

Bekijk hieronder dan alle informatie rondom de voorwaarden en bijdragen van deze nieuwe regeling. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt? Doe dan de voorwaardencheck bovenaan de pagina.

Ontving jouw project al een bijdrage voor artistieke ontwikkeling? Klik dan hier voor de overgangsregelingen.