Spring naar inhoud Spring naar footer

Binnenkort: nieuwe regeling Projectontwikkeling

Meer ruimte voor makers in ontwikkelingsfase

Vanaf 1 november start het Filmfonds met de nieuwe regeling Projectontwikkeling. Deze nieuwe regeling voegt de huidige fases artistieke ontwikkeling en productieontwikkeling voor subsidieaanvragen voor speelfilms en lange animatiefilms samen. Er is meer geld beschikbaar voor ontwikkeling en aanvragen kunnen elk moment van het jaar worden ingediend. Makers bepalen voortaan zelf het beste moment wanneer hun project klaar is voor verdere ontwikkeling. Doel van het Fonds is om makers meer financiƫle en creatieve ruimte te bieden tijdens de ontwikkelingsfase van hun speelfilm.

Wat betekent dit?

  • Subsidies voor ontwikkeling richten zich vanaf 1 november op twee fases: scenario-ontwikkeling en projectontwikkeling.
  • Vanaf 1 november kunnen makers het hele jaar door een aanvraag indienen voor projectontwikkeling; er zijn geen deadlines voor de regeling. De deadlines voor scenario-ontwikkeling blijven wel staan.
  • Na het doorlopen van de fase Scenario-ontwikkeling, kan er een aanvraag voor de regeling Projectontwikkeling worden gedaan.

  • Let op: de deadline van 6 november voor Ontwikkeling Speelfilm en Lange Animatiefilm voor de fase artistieke ontwikkeling komt te vervallen en gaat op in de nieuwe regeling.

Meer informatie over Projectontwikkeling, waaronder de voorwaarden, bijdragen, een overgangsregeling en het aanvraagformulier, vind je vanaf 26 september op onze website! Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met Laura Talsma.

Blijf op de hoogte en schrijf je hieronder in voor de Filmfonds nieuwsbrief.