Spring naar inhoudSpring naar footer

Immerse\Interact XL: Gay Simulator

Digitale maker Iris van der Meule en producent Studio Biarritz ontvingen in 2021 een ontwikkelingsbijdrage vanuit Immerse\Interact voor het interactieve VR project ‘Gay Simulator’. In 2022 ontvingen ze opnieuw een bijdrage, maar deze keer vanuit de Immerse\Interact XL.

De XL-bijdrage kan worden ingezet om hoge internationale ambities waar te maken, de productie naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen en ruimte geven voor grensverleggend media-onderzoek in een internationale context.

Gay Simulator is een interactief virtual reality kunstwerk en game die je op poëtische wijze meeneemt in het leven en de ervaringen van een lesbienne. Het is een artistieke ode aan geaardheid, liefde en seksualiteit met een serieuze ondertoon, die de hedendaagse discriminatie jegens lesbiennes in beeld brengt.

Waar komt het idee van 'Gay Simulator' vandaan? Waarom is het project belangrijk en wat heeft de XL-bijdrage voor het project betekent? Iris en producent Corine Meijers leggen het allemaal uit:

Video door Robbie van Zoggel

Immerse\Interact en Immerse\Interact XL worden uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Filmfonds. Ook een idee voor een Immerse\Interact project? Dien uiterlijk 11 september 2023 een aanvraag in voor Immerse\Interact of de laatste ronde van Immerse\Interact XL.