Spring naar inhoudSpring naar footer

Actualisering Beleid en Regelgeving per 1 mei 2019

De actuele Deelreglementen Ontwikkeling en Realisering staan nu online op www.filmfonds.nl. Ook de bijbehorende subsidiepagina's met een toelichting op de aanvraagmogelijkheden zijn hierop aangesloten. Met de aanpassingen eerder dit jaar in de Netherlands Film Production Incentive en de publicatie van de deelreglementen Distributie en Filmactiviteiten in maart, zijn alle regelingen nu in samenhang geactualiseerd.

Daarnaast vindt u het nieuwste Financieel & Productioneel Protocol online, alsook het actuele Handboek Financiële Verantwoording en de toelichting hierop.

Lees in de beleidsnieuwsbrieven meer over de aangepaste aanvraagmogelijkheden en de context:

SPEELFILM EN LANGE ANIMATIEFILM

Ontwikkeling

Voor speelfilms en lange animatiefilms verloopt de ontwikkeling vanaf 1 mei in drie fases.
1. SCENARIO-ONTWIKKELING
2. ARTISTIEKE ONTWIKKELING
3.
PRODUCTIEONTWIKKELING

Zoals aangekondigd is het mogelijk voor een scenarist, die eerder hoofdverantwoordelijk is geweest voor het scenario van tenminste één speelfilm of lange animatiefilm die in de Nederlandse bioscopen is uitgebracht zelfstandig in de fase scenario-ontwikkeling een aanvraag in te dienen bij een van de filmconsulenten.

Klik hier voor de actuele informatie over ONTWIKKELING SPEELFILM EN LANGE ANIMATIEFILM.

Voor mainstream films is zoals aangekondigd de matchingbijdrage doorontwikkeld tot een volwaardige aanvraagmogelijkheid, voor ontwikkeling en realisering van een mainstream speelfilm of lange animatiefilm. Een commissie beoordeelt deze aanvragen. Klik hier voor meer informatie op de website over ONTWIKKELING MAINSTREAM SPEELFILM EN LANGE ANIMATIEFILM.

Realisering
Ook de actuele informatie over de aanvraagmogelijkheden voor REALISERING SPEELFILM EN LANGE ANIMATIEFILM staat online. Naast een reguliere realiseringsaanvraag via de filmconsulenten, is het voor mainstream films mogelijk om nu REALISERING MAINSTREAM SPEELFILM EN LANGE ANIMATIEFILM aan te vragen. Net zoals bij ontwikkeling, zal een commissie de beoordeling van deze mainstream-aanvragen voor haar rekening nemen.

AANGEPASTE REGLEMENTEN EN PROTOCOLLEN
VANAF 1 MEI VAN KRACHT:

Deelreglement Ontwikkeling
Deelreglement Realisering
Financieel & Productioneel Protocol
Financieel & Productioneel Protocol Stimuleringsmaatregel
Handboek Financiële Verantwoording
Toelichting wijzigingen Deelreglement ontwikkeling
Toelichtingen wijzigingen Deelreglement realisering
Toelichting wijzigingen Financieel & Productioneel Protocol
Toelichting wijzigingen Handboek Financiële Verantwoording