Spring naar inhoudSpring naar footer

Wijzigingen: Steunmaatregel Productie & Garantieregeling Pandemie

Tijdens de coronacrisis ving het Filmfonds de door de pandemie opgelopen meerkosten van producties op die een realiseringsbijdrage hadden ontvangen.
Inmiddels zijn de werkomstandigheden op de filmset voor een groot deel gelukkig weer genormaliseerd en gelden, binnen de kaders van het actuele COVID-19 Protocol voor de AV-sector, alleen een aantal basisvoorwaarden die eenvoudiger in te passen zijn binnen de bestaande producties en financiering.
De Steunmaatregel Productie blijft nog wel van kracht, maar zal primair gericht zijn op de producties die in het buitenland of de overzeese gebieden draaien waar nog wel verregaande coronamaatregelen van kracht zijn en meer kosten dus onvermijdelijk. Een verzoek kan vanaf vier weken voor de productie worden ingediend. En uiteraard blijven we de ontwikkelingen in de sector nauwgezet volgen. Mocht de coronaproblematiek weer oplaaien dan zal het Filmfonds daar weer tijdig op inspelen met meer ruimte voor meerkosten. Lees hier alles over de gewijzigde regeling.
De Garantieregeling Pandemie blijft op continue basis doorlopen. Het komt nog steeds voor dat er besmettingsgevallen op de set zijn waardoor makers in quarantaine moeten en de verdere productie verstoord wordt. Voorheen werd de afdracht aan de Garantieregeling Pandemie meegefinancierd vanuit steunmaatregelen, maar vanaf mei moeten alle nieuwe producties die deel willen nemen aan de Garantieregeling Pandemie de afdracht binnen de reguliere financiering meebegroten. Een afdracht voorafgaand aan de draaiperiode is verplicht om in later stadium een beroep op de regeling te kunnen doen.