Spring naar inhoud Spring naar footer

Update distributie buitenlandse arthouse en kinder-of jeugdfilm

Door de huidige situatie en de voortdurende sluiting van de bioscopen was en is het voor distributeurs lastig om releasedata voor de komende maanden in te plannen.
Eerder is daarom besloten om de indiendata van de distributieregelingen Bioscoopuitbreng buitenlandse arthouse film- of documentaire in Nederland en Bioscoopuitbreng internationale kwalitatieve kinder-of jeugdfilm in Nederland van respectievelijk 15 en 29 april 2021 uit te stellen naar een nader te bepalen datum.
Met het zicht op versoepeling van de maatregelen zijn er nieuwe data voor beide regelingen vastgesteld:
- Bioscoopuitbreng buitenlandse kwalitatieve kinder- en jeugdfilms in Nederland*: 4 juni
- Bioscoopuitbreng buitenlandse arthouse film of -documentaire in Nederland: 24 juni (de eerdere deadline van 29 juni komt hiermee ook te vervallen)

*Volgens de voorwaarden van deze regeling moet een release niet eerder dan 8 weken na de indiendeadline gepland staan. In verband met de onzekerheid rondom de heropening van de bioscopen, geldt er in deze periode de uitzondering voor Bioscoopuitbreng internationale kwalitatieve kinder-of jeugdfilm in Nederland dat een release voor niet eerder dan 5 weken (in plaats van 8 weken) na de deadline gepland mag staan.