Spring naar inhoudSpring naar footer

Oproep Studio Caribe!

Ben jij scenarist, regisseur of producent en woon je op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten? Heb je eerder werk gemaakt en heb je een nieuw, origineel filmidee voor een korte (jeugd)film? Dien dan vanaf 15 april een aanvraag in voor Studio Caribe.

Met deze regeling biedt het Nederlands Filmfonds makers uit het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk de ruimte om hun talenten verder te ontwikkelen en daarmee bij te dragen aan de verrijking van het filmaanbod van originele verhalen van en op de eilanden.

Studio Caribe richt zich op de ontwikkeling en realisering van korte (jeugd-)films van minimaal 5 en maximaal 30 minuten. Scenaristen, regisseurs en producenten die ten tijde van de aanvraag permanent woonachtig en werkzaam zijn op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten kunnen met een origineel filmidee in aanmerking komen voor een bijdrage.

Voor Studio Caribe worden 12 projecten voor ontwikkeling geselecteerd. Naast de bijdrage krijgen zij coaching en training en volgen zij workshops om hun filmplan in de categorieën fictie, documentaire, animatie of experimentele film te ontwikkelen.

Van de 12 projecten worden er vervolgens 6 geselecteerd voor een realiseringsbijdrage voor hun korte film.

Meer informatie over Studio Caribe vind je vanaf vandaag op onze website. Tijdens het Curaçao International Film Festival dat plaatsvindt tussen 10 en 14 april, worden er daarnaast spreekuren voor Studio Caribe georganiseerd op Curaçao, Aruba. Wil je hier nog bij zijn? Stuur dan een mail naar Monique Ruinen via [email protected].

Op dinsdag 9 april (Willemstad) en op vrijdag 12 april (Oranjestad) vinden er borrels plaats om de lancering van Studio Caribe te vieren. Je kunt hier nog voor aanmelden.

Aanvragen kunnen vanaf 15 april worden ingediend.

De deadline van Studio Caribe is dinsdag 21 mei 2024.

Heb je een inhoudelijke vraag over deze regeling? Neem dan contact op met:

Esther Aboagye Afriyie

Projectbegeleider