Spring naar inhoudSpring naar footer

Aanvullende steun voor filmsector bij nieuwe maatregelen

Naast de generieke maatregelen heeft het kabinet een aanvullend steunpakket van 68 miljoen euro voor de gehele cultuursector aangekondigd om de schade te verlichten tot het eind van het jaar. De precieze uitwerking volgt in een aparte brief aan de Tweede Kamer begin 2022.
Vanaf zondag 28 november 2021 gelden er nieuwe coronamaatregelen die ook voor de filmsector gevolgen hebben. Zo sluiten onder meer de bioscopen en filmtheaters hun deuren om 17:00 uur en geldt binnen een beperkte zaalcapaciteit en een mondkapjesplicht bij verplaatsing.

Het COVID-19-protocol voor de film/av sector blijft van kracht met richtlijnen om producties verantwoord te kunnen continueren. Klik hier voor de laatste versie die aansluit bij de actuele overheidsrichtlijnen.
In aansluiting op het COVID-19 protocol heeft het Filmfonds besloten de Steunmaatregel Productie en de Garantieregeling Pandemie te verlengen tot in ieder geval eind van dit jaar. Zo kunnen producties de komende maanden door blijven draaien in een veilige werkomgeving voor crew en cast. Verder is er nauw contact met OCW over hoe de filmsector de komende tijd het best kan worden ondersteund.

Wij zijn ons ervan bewust dat de nieuwe maatregelen opnieuw grote impact op de filmsector zullen hebben. Wij wensen alle filmmakers, zelfstandigen, medewerkers van filmdistributeurs, filmtheaters en bioscopen de komende tijd daarom veel sterkte toe!

Bij vragen neem contact op met het Fonds via [email protected]

Setfoto: De Slag om de Schelde, Levitate Film