Spring naar inhoudSpring naar footer

Vooraankondiging Cypher Cinema

What he said👆🏼. Make it happen! Met pilot-regeling Cypher Cinema wil het Filmfonds een onderbelichte groep filmmakers in de spotlight zetten: autodidacten. Want heb je ervaring met het maken van films, commercials of videoclips, maar heb je niet een HBO opleiding tot filmmaker gehad? Dan is Cypher Cinema de perfecte eerste kennismaking met het Filmfonds voor het ontwikkelen van een korte film (5-60 minuten).

Met deze regeling pakken we het allemaal anders aan dan gebruikelijk. Want waarschijnlijk kunnen we niet alle plannen financieren, we sturen niemand met lege handen naar huis. Dit betekent dat je profiteert van deze regeling, of je wel of niet door de selectierondes komt.

Iedere aanvrager voor Cypher Cinema krijgt namelijk de mogelijkheid om twee webinars te volgen (‘Filmfonds voor beginners’ en ‘Een filmplan, hoe dan?’). Daarnaast kun je aanschuiven voor spreekuren om al je vragen te beantwoorden.

In september vindt vervolgens de eerste selectieronde plaats, waarna 20 geselecteerde makers de kans krijgen hun filmplan met subsidie van het Filmfonds te ontwikkelen tot filmplan of scenario voor een korte film (ontwikkelingsfase). Uit deze 20 ontwikkelde projecten zal een commissie tot slot 4 vergevorderde filmplannen kiezen voor de realiseringsfase.

Als aanvrager kun je dus in meerdere onderdelen gebruik maken van de kennis én het netwerk van het Filmfonds. We bieden je hiermee in elke fase de tools om jouw idee tot leven te brengen. En iedereen kan zich aanmelden, zolang je maar ervaring hebt met het maken van films (check deze link voor de details).

Dus ben jij een selfmade filmmaker (bijvoorbeeld als scenarist of regisseur) of ben je aangesloten bij een artistiek team of collectief? Heb je nog niet eerder samengewerkt met het Filmfonds, maar kun je al wel werk laten zien? Het Filmfonds wil bijdragen aan een inclusieve en diverse filmsector, en daarom roept het Fonds nadrukkelijk makers uit de regio’s en de overzeese gebieden op om aan te vragen. Herken je je hierin? Wacht dan niet te lang en make it happen!

Stuur je aanvraag in vóór 19 augustus 2021, zodat je in aanmerking komt voor een ontwikkelingsbijdrage van maximaal €10.000 of €15.000 en een nieuwe, korte film kunt maken. Aanvragen kan vanaf 1 juli op filmfonds.nl. Aanvragers kunnen, indien nodig, wel vast een nieuw account aanmaken op: www.filmfonds.nl/digitaal-aanvragen. Houd er rekening mee dat dit drie werkdagen kan duren en dat het Filmfonds een zomerstop heeft van 19 juli tot 9 augustus.

Lees hier alles over Cypher Cinema.