Spring naar inhoudSpring naar footer

Cypher Cinema sluit jaar af met Makers Meeting

Op woensdag 7 december vond in de Tolhuistuin in Amsterdam het laatste evenement van de pilot-regeling Cypher Cinema plaats: de Makers Meeting. Zo’n 20 makers en 25 medemakers ontmoetten elkaar op initiatief van het Filmfonds voor een kruisbestuiving van ideeën en netwerkmogelijkheden. De makers met projecten in verschillende stadia van ontwikkeling komen uit landelijke (talentontwikkelings)programma’s zoals Generation Inclusion, Greenlit en de Cypher Cinema regeling voor autodidact filmmakers van het Filmfonds.

De fellows van de New Producers Academy hadden deze middag een dubbelrol: zij deden mee als producenten die feedback gaven op projecten én als deelnemend producent met een project. De medemakers kwamen uit alle regionen van de filmsector, van prijswinnende editors, DoP’s en scenaristen, tot sound designers via BuMa Stemra en creatieve, uitvoerende, gevestigde producenten. Het evenement bracht de verschillende initiatieven en professionals in de filmsector samen, creëerde draagvlak voor autodidact talent en verstevigde zo peer to peer relaties.

In 2021 lanceerde het Filmfonds de regeling Cypher Cinema, een regeling om autodidacte filmmakers in de spotlight te zetten In 2023 volgt de oproep voor de nieuwe ronde van de Cypher Cinema regeling.