Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee coproducties geselecteerd in samenwerking met Vlaams Audiovisueel Fonds

In de tweede ronde van 2023 hebben het Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds twee coproducties geselecteerd voor een bijdrage. Op basis van een structurele samenwerking participeren beide fondsen jaarlijks in speelfilms en documentaires die in coproductie worden gerealiseerd en in beide landen worden uitgebracht.

Behalve de inhoudelijke kwaliteit van het scenario, de artistieke waarde en eigenzinnigheid van het project wordt bij selectie gekeken naar de creatieve en technische bestedingen in Nederland en een reël vooruitzicht op toekomstige samenwerking tussen beide landen.

Last Letters From My Grandma (documentaire)

Regisseur en scenarist: Olga Lucovnicova
Producent: While We’re Here (BE)
Coproducenten: Volya Films (NL), OWH Studio (MD)
Logline: Vanuit de drang op een diepgeworteld familiegeheim te ontrafelen, reist filmmaakster Olga Lucovnicova van Brussel naar een afgelegen stadje, diep verscholen in de Russische Oeral. Tijdens haar poging opnieuw aansluiting te vinden met haar onbekende familie en hun gemeenschappelijke verleden, begint Rusland een nieuwe oorlog. Zullen de stemmen uit verleden weer moeten zwijgen?
Toegekende bijdrage: € 50.000,-

Heizel (speelfilm)

Regisseur: Hans Herbots
Scenarist: Lode Desmet
Producent: Menuetto (BE)
Coproducenten: Topkapi Films (NL), Les Film du Fleuve (BE), Wildside (IT)
Logline: 1985, Heizelstadion, Brussel. Een voetbaltempel verandert in een oorlogszone in de aanloop naar de bekerfinale tussen Juventus en Liverpool, met 39 doden tot gevolg. In de catacomben onder het stadion wordt getwist over leven en dood, over verantwoordelijkheid en over de vraag of de Europese bekerfinale alsnog moet worden gespeeld...
Toegekende bijdrage: € 200.000,-

Beeld: Last Letters from my Grandma