Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee coproducties met Vlaams Audiovisueel Fonds ontvangen bijdrage

In de derde ronde van 2023 hebben het Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds twee producties geselecteerd voor een bijdrage. Het gaat om de documentaire Fantastique en de speelfilm Jonah was hier.

Op basis van een structurele samenwerking participeren het Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds jaarlijks in speelfilms en documentaires die in coproductie worden gerealiseerd en in beide landen worden uitgebracht. Behalve de inhoudelijke kwaliteit van het scenario, de artistieke waarde en eigenzinnigheid van het project wordt bij selectie gekeken naar de creatieve en technische bestedingen in Nederland en een reël vooruitzicht op toekomstige samenwerking tussen beide landen.

In de derde ronde van 2023 zijn de documentaire Fantastique en de speelfilm Jonah was hier geselecteerd voor een bijdrage.

Fantastique (documentaire)

Regisseur en scenarist: Marjolijn Prins
Producent: Serendipity Films (BE)
Coproducenten: The Film Kitchen, VraiVrai Films (FR), Stenola Productions (BE)

Logline: Fanta (13) wil steracrobaat worden. Mami Wata, een majesteueze godin, besluit Fanta te helpen haar kracht te vinden om haar droom na te jagen, als enig meisje in een circusgroep in Conakry, Guinee.

Jonah was hier (speelfilm)

Regisseur en scenarist: Nathalie Teirlinck
Producent: Savage Film (BE)
Coproducenten: Volya Films (NL)

Logline: Overmand door verdriet besluit een gescheiden neuroloog in het studentenhuis van zijn overleden zoon te verblijven waar hij langzaam soelaas vindt door zowel de studentenkamer als het studentenleven van zijn zoon te gaan bewonen.

Beeld: Fantastique