Spring naar inhoud Spring naar footer

Oproep: Filmfonds Wildcards

Rond jij dit jaar vóór 1 november je bachelor opleiding af als regisseur of videokunstenaar met een documentaire, fictie- of animatiefilm aan een film- of kunstacademie? Stuur dan je eindexamenfilm in voor 21 september!

Het Nederlands Filmfonds reikt dit jaar voor de 14e keer de Filmfonds Wildcards uit.

Met het bedrag van €50.000 krijgen de winnaars de kans om een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatiefilm te maken met een eigen onderwerp en zelfgekozen cast en crew. Daar bovenop wordt er een bedrag van maximaal €2.500 beschikbaar gesteld voor coaching én maximaal €8.500 voor de producent.

Wat moet je doen?

Om in aanmerking te komen voor een Wildcard dien je uiterlijk dinsdag 21 september 2021 vóór 17:00 uur de digitale versie van het aanvraagformulier in bij het Nederlands Filmfonds.

Er worden in totaal 2 Filmfonds Wildcards voor Documentaire, 2 Filmfonds Wildcards Fictie en 2 Filmfonds Wildcards Animatie uitgereikt. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Talentdag van het Nederlands Film Festival.

Klik hier voor meer informatie over de Filmfonds Wildcards.
Voor vragen kun je contact opnemen met projectbegeleider Jolijn van Rees via [email protected]fonds.nl of via +31 20 - 5707278.