Spring naar inhoudSpring naar footer

Kristallen Film voor Wild Port of Europe

De natuurfilm Wild Port of Europe heeft met 10.000 bezoekers de Kristallen Film-status bereikt. De film van regisseur Willem Berents laat het leven van dieren zien die leven in het grootste en drukste havengebied van Europa. Wild Port of Europe is de vijfde documentaire die dit jaar de Kristallen Film behaalt. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over de film

In Wild Port of Europe zie je de verhalen van vele dieren waaronder bunzingen, konijnen en zelfs zeehonden in de havens van Moerdijk en Rotterdam; het grootste en drukste havengebied van Europa. De film laat zien hoe de dieren leven en keuzes maken in een landschap waar de mens continu alles verandert.

Regisseur Willem Berents ontvangt de Kristallen Film voor de documentaire Wild Port of Europe
Wild Port of Europe ontvangt de Kristallen Film

Over de productie

Wild Port of Europe is geproduceerd door Veldkijker en geregisseerd door Willem Berents. Sacha de Boer zorgde voor de voice-over van de natuurfilm en Eric Vloeimans componeerde de muziek. Wild Port of Europe, gedistribueerd door Paradiso Films, draait nog in de bioscopen.

Over de Filmawards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.