Spring naar inhoudSpring naar footer

Gouden Film voor De Tatta's

De komedie De Tatta’s van regisseur Jamel Aattache heeft met 100.000 bioscoopbezoekers de Gouden Film status behaald. In De Tatta’s bouwt een gezin een geheel nieuw bestaan op met nieuwe buren, wat voor iedereen even wennen is. De Gouden Film is uitgereikt aan Jamel Aattache, Leo Alkemade, Leonie ter Braak en Donny Singh. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. De uitreiking van de Gouden Film Award vindt in 2022 voor de veertiende keer plaats.

Over de film

Erik van Kampen (Leo Alkemade) wil schatrijk worden zodat hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kan kopen. Als zijn droom in duigen valt vanwege een mislukte investering, verhuist het gezin (Leonie ter Braak, Sterre Koning, Sem van der Horst) naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen (o.a. Sinan Eroglu, Marouane Meftah, Oussama Ahammoud en Vonneke Bonneke) leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Laat Erik maar niet opnieuw alles verpesten!

Over de productie

De Tatta’s is geregisseerd door Jamel Aattache (Zwaar Verliefd!, Casanova’s) en Donny Singh schreef het scenario. De komedie is geproduceerd door Talent United en Brabant Films. De cast van De Tatta’s bestaat uit o.a. Leo Alkemade, Leonie ter Braak, Sterre Koning, Sem van der Horst, Fatma Genç, Sinan Eroglu, Oussama Ahammoud, Marouane Meftah, Vonneke Bonneke, Mylène en Rosanne Waalewijn, Kallie Steiner, Janice Blok, Hassan Slaby, Francesco Maria D’Aquino, Omar Ahaddaf, Izzle, John Buijsman, Roosmarijn Wind, Chris Tates en Reginio ‘Rarko’ Resida. De film is met steun van het Nederlands Filmfonds en Netherlands Film Production Incentive tot stand gekomen. Independent Films distribueert De Tatta’s in 117 bioscopen.

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.