Spring naar inhoudSpring naar footer

Gouden Film voor Verliefd op Bali

Verliefd op Bali van regisseur Johan Nijenhuis heeft de Gouden Film-status gehaald. De film heeft 100.000 bioscoopbezoekers bereikt.

Verliefd op Bali is de twintigste bioscoopfilm van Johan Nijenhuis en de derde in de ‘Verliefd Op’-reeks. In de romantische komedie draait het om drie vrouwen, drie generaties en één eiland; een eiland om verliefd (op) te worden. Johan Nijenhuis werd samen met castleden Jim Bakkum, Tara Hetharia, Nadja Hüpscher, Edwin Jonker en Soy Kroon verrast met de award. Het is voor Nijenhuis zijn 17e film die bekroond is met de Gouden Film.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Verliefd op Bali is de derde Nederlandse film die dit jaar de Gouden Film ontvangt.

Over Verliefd op Bali

Na het overlijden van haar Indische oma, overtuigt influencer Jenny haar moeder en zus om met haar naar Bali te gaan. Ieder heeft z'n eigen motivatie om naar het eiland af te reizen. Jenny probeert haar carrière te redden, Dewi is op zoek naar haar roots terwijl Cornelie hoopt dat de reis haar en haar dochters dichter bij elkaar brengt. Door de zoektocht naar een familielegende ontvouwt zich te midden van de kleurrijke Indonesische cultuur niet alleen een oude liefdesgeschiedenis, maar ontstaan er onverwacht ook nieuwe liefdes.

Over de productie

Verliefd op Bali is geregisseerd door Johan Nijenhuis (Verliefd op Ibiza, Verliefd op Cuba). Annelouise van Naerssen (Onze jongens) en Sander de Regt (De piraten van hiernaast) schreven het scenario. Acteurs Anouk Maas, Jim Bakkum, Edwin Jonker, Nadja Hüpscher, Wieteke van Dort, Tara Hetharia, Soy Kroon, Mingus Dagelet en Juultje Tieleman vertolkten in de film de hoofdrollen. De romantische komedie is door Johan Nijnenhuis & Co geproduceerd in coproductie met AVROTROS. De speelfilm is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive en het CoBO Fonds. Verliefd op Bali, dat door Dutch FilmWorks wordt uitgebracht, draait in 119 bioscopen.

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bron: Nederlands Film Festival