Spring naar inhoudSpring naar footer

Casa Coco haalt Gouden Film Award in huis

De Rotterdamse komedie Casa Coco van regisseur Bob Wilbers heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. De film over pensionhouder Pleun die na vijftig jaar haar jeugdliefde terugziet, krijgt hiervoor de Gouden Film Award. Hoofdrolspelers Joke Bruijs en Gerard Cox namen in Rotterdam samen met acteur Richard Groenendijk, regisseur Bob Wilbers en producenten Lucio Messercola en Frank Groenveld de Gouden Film Award in ontvangst. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. De Gouden Film voor Casa Coco is de dertiende Gouden Film van dit jaar.

Over de film

De Rotterdamse Pleun (Joke Bruijs) runt al jaren Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. Pleuns jeugdliefde Toon (Gerard Cox) komt op vakantie met een bevriend echtpaar. Hij hoopt zijn problemen te vergeten: zijn vrouw heeft laten weten van hem te willen scheiden. Pleun en Toon hebben elkaar vijftig jaar niet gezien, doordat Pleun uit het niets Toon verliet en naar Bonaire vertrok. Vinden de twee jeugdliefdes elkaar weer terug onder de Caribische zon?

Zeven leden van de cast en crew van de film, waarvan er drie een oorkonde vasthebben ter ere van de 10.000 bezoekers voor Casa Coco.
Casa Coco ontvangt Gouden Film Award

Over de productie

De film is geproduceerd door Greenfield Film Productions (All Inclusive, Ik Wist Het) en Messercola (De Grote Sinterklaasfilm, Expeditie Vos) en geregisseerd door Bob Wilbers (Expeditie Vos, Dokter Tinus). Het scenario is geschreven door Jacqueline Epskamp met medewerking van Maria Goos, Peter Römer en Gerard Cox, naar het idee van Lucio Messercola. In de film worden de rollen gespeeld door Joke Bruijs, Gerard Cox, Richard Groenendijk, Loes Luca, Katja Schuurman, Oscar Aerts, Pamela Teves, Gijs de Lange, D'Shantee Rihaynnah Soliana, Tania Kross, Frederique Spigt, Chris Tates, Brûni Heinke, Carolien van den Berg, Nerah Dundas en Mike Libanon. De komedie is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive tot stand gekomen. Casa Coco, gedistribueerd door WW Entertainment, draait momenteel in 103 bioscopen.

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.