Spring naar inhoudSpring naar footer

Deadline ontwikkelingsaanvragen voor laatste ronde 2022 verruimd

Het Fonds heeft de aankomende deadline voor ontwikkelingsaanvragen verschoven van 14 november naar 12 december 2022. De belangrijkste reden is dat het Fonds voor de maand oktober uitzonderlijk veel ontwikkelingsaanvragen binnen heeft gekregen.

Om binnen het beschikbare budget een zorgvuldige beoordeling van alle aanvragen te kunnen garanderen is meer tijd nodig. Bijkomend aandachtspunt is dat de verhouding tussen het aantal filmprojecten in ontwikkeling en de mogelijkheden in een latere fase voor realisering niet te veel uit balans raakt. Ten opzichte van voorgaande jaren is dit jaar het budget voor ontwikkeling al verhoogd, maar de grens daarvan is in zicht.

Nieuwe aanvragen voor ontwikkeling kunnen uiterlijk op maandag 12 december worden ingediend. Dit geldt zowel voor Ontwikkeling Korte Animatie, Ontwikkeling Onderzoek & Experiment, Ontwikkeling Lange Documentaire als Ontwikkeling Speelfilm en Lange Animatiefilm. De aanvragen worden in januari 2023 beschikt.

Eerder dit jaar introduceerde het Fonds vaste indiendeadlines voor de aanvragen voor scenario- en artistieke ontwikkeling voor speelfilm, lange documentaire, korte animatie en de categorie onderzoek en experiment. Het streven is om binnen een zo kort mogelijke periode duidelijkheid aan filmmakers te geven of hun aanvraag wordt gehonoreerd. Na de huidige overgangsfase moet de aanpak vanaf januari 2023 vaste vorm krijgen.