Spring naar inhoudSpring naar footer

Sherin Seyda

Filmconsulent

Sherin richt zich op aanvragen voor filmplannen die vernieuwing zoeken in vorm en inhoud en die uitnodigen tot het verbreden van perspectieven op het gebied van storytelling, makerschap, maatschappelijke vraagstukken of doelgroep. De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling & Realisering Speelfilm, De Verbeelding, Onderzoek & Experiment, Caleidoscoop en Het Van Doesburghuis.

Als schrijver, regisseur en producent heeft Sherin (1986) o.a. de korte films Riders (2020), Meeting Point (2018) en Gens du Sud (2017) op haar naam staan. Daarvoor was ze werkzaam als o.a. gastdocent aan de KABK Den Haag, maakte ze visual art projects in Amsterdam, Brussel en New York en zette ze haar eigen muziek- en film productiebedrijf op.

Sinds 2018 werkt Sherin als moderator, presentator en programmamaker voor o.a. De Balie, IDFA, IFFR en Human Rights Watch Film Festival. Als Cinema Programmamaker bij De Balie ontwikkelde zij de programma’s voor speciale filmscreenings en premières, leidde zij talkshows en paneldiscussies en was zij hoofdcoördinator voor de twee jaarlijkse filmfestivals bij De Balie, World Cinema Amsterdam en IDFA.

Sherin is geboren in Berlijn en studeerde film en rechten in het Verenigd Koninkrijk en aan de Sorbonne in Parijs. Aan de Universiteit van Amsterdam haalde zij haar Bachelor Psychologie en haar Bachelor en Master International Law. In 2020 heeft zij haar studietijd afgesloten met een Master in Audiovisual Arts aan de LUCA School of Arts in Brussel.