Spring naar inhoudSpring naar footer

Wat is er nieuw?

De regelingen van het Filmfonds worden regelmatig geactualiseerd of aangepast. Op deze pagina vind je de laatste updates rondom onze regelingen voor filmfestivals.

2023

Is je speelfilm of lange documentaire geselecteerd voor een internationaal filmfestival? Dan kon je als producent eerder een eenmalige bijdrage voor de reiskosten aanvragen bij het Filmfonds via de regeling Internationale Festivalselectie. Vanaf januari 2024 levert SEE NL de bijdrage voor deze reiskosten via de Reisbeursregeling, waar zowel producenten als regisseurs zich voor kunnen aanmelden. Lees meer.

De gevolgen van corona zijn ook nog steeds merkbaar voor de projectmatig gefinancierde filmfestivals. Gezien we de afgelopen jaren onze bijdragen daarvoor niet konden verhogen, maken we met ingang van 2023 daarin een flinke stap. De festivals die projectmatig een beroep op subsidie doen, kunnen in ieder van de bestaande categorieën rekenen op een stijging:

  • Maximaal € 65.000 als projectsubsidie voor het organiseren van een filmfestival dat jaarlijks plaatsvindt op minimaal zes aaneengesloten dagen;
  • Maximaal € 40.000 als projectsubsidie voor het organiseren van een filmfestival dat jaarlijks of tweejaarlijks plaatsvindt op minimaal vier aaneengesloten dagen;
  • Maximaal € 20.000 als projectsubsidie voor het organiseren van een filmfestival dat jaarlijks of incidenteel plaatsvindt op minimaal twee aaneengesloten dagen.