Spring naar inhoud Spring naar footer

Zes projecten voor treatmentontwikkeling De Oversteek

De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een treatmentbijdrage in het kader van de dertiende editie van het project De Oversteek:

Het Eiland
Producent: IJswater Films
Regisseur : Gonzalo Fernandez
Scenarist: Ashar Medina, Oscar van Woensel

Moloch
Producent: NL Film & TV
Regisseur: Nico van den Brink
Scenarist: Daan Bakker

Paradijs
Producent: DOXY
Regisseur en scenarist: Bobbie Koek

Ultra!
Producent: Viking Film
Regisseur en scenarist: Sven Bresser

White Berry
Producent: Family Affair Films
Regisseur : Sia Hermanides
Scenarist: Ilse Ott

Zomervacht
Producent: Family Affair Films
Regisseur: Joren Molter
Scenarist: Britt Snel

Deze 6 filmplannen werden geselecteerd om te ontwikkelen tot treatment. Later dit jaar worden hieruit 4 projecten geselecteerd om een scenario te ontwikkelen. Begin volgend jaar worden daaruit 2 projecten geselecteerd voor een realiseringbijdrage.

De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft meegewogen in de selectie. Ook de kwaliteit van eerder werk is daarbij meegenomen.

Het project De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, het NPO-fonds, de VPRO, NTR en CoBO om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken.

Regisseurs als Daan Bakker, Ena Sendijarević, Sacha Polak, Jim Taihuttu, Saskia Diesing, Shariff Korver en Remy van Heugten kregen eerder dankzij De Oversteek de kans hun eerste speelfilm te maken.