Spring naar inhoudSpring naar footer

Vacature voor productiebeheerder

We zijn per november op zoek naar een productiebeheerder (0,8-1 fte). Heb je productionele ervaring binnen de film- of televisiesector, of kun je putten uit je kennis en ervaring met begroten, financiering en projectmanagement in de bredere entertainment-, festival- of evenementenindustrie dan is deze baan wellicht voor jou.

Om een divers filmaanbod te kunnen stimuleren hecht het fonds veel belang aan meerstemmigheid binnen de organisatie. Daarom zijn wij nadrukkelijk op zoek naar kandidaten die verschillende perspectieven aan tafel brengen. Draag jij hieraan bij?

Wie zoeken wij?

Als productiebeheerder speel je een centrale rol in de financieel-zakelijke beoordeling, advisering en selectie van ingediende filmprojecten voor de realisering en productieontwikkeling. Als lid van het productieteam draag je zorg voor de contractuele vastlegging van afspraken en ben je het contact voor de producent. Je monitort de voortgang van filmproducties die met steun van het Fonds gerealiseerd worden. En je controleert de tussentijdse en eindafrekeningen. Productiebeheerders werken aan aanvragen in alle categorieën van de film, o.a. speelfilm, animatie, documentaire, hybride, experimentele en korte films.

Specifiek betekent dit dat je:

 • verantwoordelijk bent voor het beoordelen en analyseren van aanvragen voor productie-ontwikkeling en realisering en waakt over een eenduidige en coherente analyse binnen de reglementen en kaders van het Fonds;
 • het eerste aanspreekpunt bent voor aanvragers bij de productionele beoordeling van realiseringsaanvragen als ook de begeleiding en afwikkeling vanuit het Filmfonds van filmproducties die met steun van het Fonds gerealiseerd worden;
 • adviseert over de hoogte van een eventuele bijdrage voor productie-ontwikkeling of realisering en dat je verantwoordelijk bent voor de vastlegging van de gemaakte afspraken in een beschikking dan wel uitvoeringsovereenkomst;
 • in afstemming of gezamenlijkheid met het betreffende hoofd of projectmanager toe- en afwijzingsgesprekken voert over aanvragen voor productieontwikkeling en realisering;
 • het budget van de (deel)regelingen waarvoor je verantwoordelijk bent, monitort en daarover terug naar het hoofd Productie of hoofd Incentive rapporteert;
 • de voortgang van door het Fonds in de productie-ontwikkeling en/of realisering gesteunde filmproducties volgt;
 • in afstemming met de projectcontroller verantwoordelijk bent voor de controle van tussentijdse rapportages en eindafrekeningen over gerealiseerde kosten en financiering;
 • relevante trends signaleert en ideeën aandraagt voor het actualiseren van de reglementen, protocollen en het te voeren financieel-productioneel beleid.

Intern heb je veel te maken met hoofd Productie, maar ook met de hoofden en projectmanagers van andere afdelingen en de collega productiebeheerders, projectcontroller en jurist. Extern krijg je te maken met productiemaatschappijen (aanvragers), producenten en de uitvoerende productiestaf.

Je beschikt over de volgende kennis, ervaring en competenties:

 • Een relevante opleiding op HBO niveau;
 • actuele kennis van en ervaring met projectmatig begroten, financieren en/of produceren;
 • affiniteit met (de Nederlandse) film;
 • je bent integer, efficiënt, punctueel, betrouwbaar, accuraat, nauwkeurig en gestructureerd;
 • een coöperatieve, proactieve en flexibele werkhouding en werkt zelfstandig;
 • je neemt verantwoordelijkheid voor de projecten die je begeleidt;
 • je bent financieel uitstekend onderlegd;
 • een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • je bent respectvol en sociaal vaardig in de omgang met collega’s en derden.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan in een prettige en collegiale werkomgeving op een centrale plek binnen de Nederlandse filmsector, waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film.

Arbeidsvoorwaarden

Een passend salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid met een minimum van € 2.960 en max van € 4.183 (fulltime), 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, en aansluiting bij een pensioenverzekering. Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract, met uiteraard oog op verlenging.

Solliciteren?

Je motivatiebrief en cv kun je uiterlijk 11 oktober sturen naar [email protected]. Jouw sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Meer informatie?

Nadere informatie over de vacature is te verkrijgen van Gill Wijnhoven, HR manager ([email protected] of tel 020-570 7676 of over de functie van Maarten Wijdenes ([email protected]) tel 020-570 7676.

Procedure

Het proces zal uit minimaal twee rondes bestaan.