Spring naar inhoudSpring naar footer

Vacature HR Adviseur

Het Nederlands Filmfonds is per 1 juni 2022 op zoek naar een HR Adviseur (0,6-0,8 FTE).

Het Nederlands Filmfonds is hét cultuurfonds voor de Nederlandse film en stimuleert een divers en kwalitatief hoogstaand filmaanbod. Het Fonds opereert in een internationale dynamische omgeving en verstrekt bijdragen aan kwaliteitsfilms van nieuw en ervaren talent. Om een divers filmaanbod te kunnen stimuleren hecht het fonds veel belang aan meerstemmigheid binnen de organisatie. Daarom zijn wij nadrukkelijk op zoek naar kandidaten die verschillende perspectieven aan tafel brengen. Draag jij hieraan bij?

Wie zoeken wij?

Als HR-adviseur werk je met medewerkers en leidinggevenden aan een gezonde en betrokken werkomgeving en voorzie je de directie en leidinggevenden van advies over personeel & organisatie. Naast het opzetten en uitvoeren van HR processen en het sparren met leidinggevenden, bewaak je ook de organisatiecultuur door oog te houden op leiderschap, team functioneren, inclusiviteit, arbeidsmotivatie en de collectieve drijfveren van het fonds.

Je rapporteert aan de zakelijk directeur, die verantwoordelijk is voor HR beleid en strategie en werkt samen met de secretarieel & HR medewerker die de HR administratie voert.

Specifiek zorg jij voor:

 • Processen en HR instrumenten: je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren of begeleiden van HR processen zoals gesprekscyclus, werving en selectie, ontwikkelplannen.
 • Advies: je bouwt vertrouwensrelaties op in de organisatie en fungeert als sparringpartner en soms coach voor leidinggevenden in hun leidinggevende taak. Doet voorstellen aan de directie ten aanzien van verbeteringen binnen de organisatie.
 • Een gezonde organisatie: iedereen kan zichzelf zijn, veilig werken en problemen bespreekbaar maken. Jij neemt de verantwoordelijkheid voor gezondheidsvraagstukken zoals ziekteverzuimbegeleiding, preventie van ziekteverzuim en arbo voorzieningen.
 • Kennis en ontwikkeling: je herkent trainingsbehoeftes en zoekt passende oplossingen, zorgt voor een goede planning van trainingsactiviteiten. Je speelt in op veranderingen in de organisatie, zodat medewerkers de ruimte hebben om nieuwe skills te ontwikkelen.
 • Beloning: je adviseert de zakelijk directeur aangaande salaris en andere primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Efficiëntie: je houdt HR processen ‘lean’ en administratieve systemen geïntegreerd.
 • Vakkennis: je houdt wetgeving en ontwikkelingen binnen het vak in de gaten en voert wijzigingen uit wanneer nodig.
 • Diversiteit en inclusie: je draagt bij aan het voeren van een actief diversiteitsbeleid en het versterken van de inclusieve organisatie.

We denken dat het je goed past als je een zelfstandige HR generalist bent, die van de dynamiek van een middelgrote maatschappelijk betrokken organisatie houdt.

Je beschikt over de volgende kennis en competenties:

 • Een HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 a 5 jaar ervaring in een relevante HR functie. Belangrijk is dat je een generalist bent, met kennis van alle facetten van HR en een voorkeur voor afwisseling in je werk.
 • Kennis van relevante ontwikkelingen in het vakgebied, relevante wet- en regelgeving.
 • In staat om te functioneren als professionele gesprekspartner van directie en leidinggevenden.
 • Affiniteit met cultuur.
 • Uitstekende contactuele eigenschappen, collegialiteit, respect voor mensen en een groot inlevingsvermogen; je werkt vanuit vertrouwen, openheid en eerlijkheid.
 • Je gaat goed om met conflicterende belangen en hebt een verbindende houding.
 • Een coöperatieve, proactieve en flexibele werkhouding en werkt zelfstandig.
 • Integriteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en je voelt je verantwoordelijk voor de projecten die je begeleidt.
 • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal en een dienstverlenende instelling.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan met een gezonde werkdruk in een prettige en collegiale werkomgeving op een centrale plek binnen de Nederlandse filmsector, waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film.

Arbeidsvoorwaarden

Een passend salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid in schaal 10 met een minimum van €2.889,67 en maximum van €4.644,62 bruto fulltime (afgeleid van de schalen van de CAO-Rijk), 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aansluiting bij een pensioenverzekering en scholing. Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract, met oog op verlenging.

Solliciteren?

Je motivatiebrief en cv kun je uiterlijk 18 april sturen naar [email protected] . Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Meer informatie?

Nadere informatie over de vacature en over de procedure is te verkrijgen bij Gill Wijnhoven, HR Manager a.i. bij het Nederlands Filmfonds: mail: [email protected] telefoon: 06 4124 0337.

Procedure

De eerste gesprekken vinden plaats op 21 april. Het proces zal uit minimaal twee rondes bestaan. Meer informatie over het Nederlands Filmfonds kun je vinden op www.filmfonds.nl