Spring naar inhoud Spring naar footer

Vacature: Filmconsulent Jeugd- en Familiefilm

Bij het Filmfonds zijn we per 1 september 2021 op zoek naar een filmconsulent met als specialisme jeugd- en familiefilm. Reageren kan t/m 20 juni.

Wie zoeken wij?

Als filmconsulent sta je in het hart van de organisatie en speel je een centrale rol in de artistiek-inhoudelijke beoordeling, advisering en selectie van ingediende filmprojecten voor de ontwikkeling en productie. Je stimuleert en geeft feedback aan het team van producent, regisseur en scenarist die een bijdrage ontvangt voor hun project. Vanuit je expertise en combinatie van kennis, (praktijk)ervaring en competenties heb jij een actieve en representatieve functie binnen het fondsbeleid. Filmconsulenten werken aan aanvragen in alle categorieën van de film, o.a. speelfilm, animatie, documentaire, hybride, experimentele en korte films. Specifiek zijn we op zoek naar een specialist in jeugd- en familiefilm met oog en aandacht voor de specifieke doelgroepen en de uitdaging hen te bereiken.

Je beschikt over de volgende kennis en competenties:

  • Een kritische blik: jij kan filmplannen en scenario’s goed beoordelen, en je weet onderscheidende en voor de huidige tijd relevante filmplannen te herkennen, alsmede het potentieel van het betrokken team in relatie tot het project op waarde te schatten;
  • aantoonbare vaardigheid in het opstellen van (scenario)analyses en het schrijven van adviezen;
  • je legt makkelijk contact met mensen en bent thuis in het geven van mondelinge feedback op (film)plannen en het begeleiden van professionals;
  • je werkt zelfstandig en oplossingsgericht, bent stressbestendig en durft keuzes te maken;
  • je bent integer en sociaal vaardig in de omgang met collega's, aanvragers en andere relaties van het Fonds;
  • je hebt ervaring met jeugd- en familiefilm en kent de sector door en door;
  • ervaring in marktwerking is een pre.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan in een prettige en collegiale werkomgeving op een centrale plek binnen de Nederlandse filmsector, waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film.

Arbeidsvoorwaarden

Een passend salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid in schaal 12 met een minimum van € 4.027,53 en max van € 5.986,15 (afgeleid van de schalen van de CAO-Rijk), 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aansluiting bij een pensioenverzekering, scholing, en mogelijkheden om terug te keren in de sector.

Wij bieden in de eerste instantie een jaarcontract, met oog op verlenging tot maximaal vijf jaar. Dit lichten wij graag toe tijdens de procedure.

Solliciteren?

Je motivatiebrief en cv kun je uiterlijk 20 juni sturen naar [email protected]. Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Meer informatie?

Nadere informatie over de vacature is te verkrijgen bij Iwana Chronis, hoofd Selective Funding. Zij is te bereiken via [email protected]. Je kunt ook bellen met Gill Wijnhoven, HR Manager bij het Nederlands Filmfonds, [email protected], telefoon 020-5707676.

Download de vacature hier.

Afbeelding: De Grote Slijmfilm