Spring naar inhoudSpring naar footer

Vacature: Filmconsulent met specialisme documentaires (0,8 fte)

Het Filmfonds is per direct op zoek naar een tweede filmconsulent met een specialisme voor documentaires. Als filmconsulent speel je een belangrijke rol bij de inhoudelijke beoordeling, advisering en selectie van ingediende filmplannen bij het Filmfonds. Zou jij jouw kritische blik graag in willen zetten om aanvragen voor documentaires te beoordelen, heb jij een oog voor relevante filmplannen en ken jij de documentaire sector door en door? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

Wie zijn wij?

Het Nederlands Filmfonds is hét cultuurfonds voor de Nederlandse film. Het Fonds richt zich op de professionele, onafhankelijke filmsector en verstrekt financiële bijdragen voor de ontwikkeling, realisering en distributie van filmproducties in uiteenlopende vormen en van nieuw talent tot de zeer ervaren makers. Daarnaast ondersteunt het Fonds filmactiviteiten zoals festivals, filmbijeenkomsten, filmeducatiehubs, onderzoek en training. We doen dit in Nederland, maar ook daarbuiten.

De functie:

Als filmconsulent sta je in het hart van de organisatie en speel je een centrale rol in de artistiek-inhoudelijke beoordeling, advisering en selectie van ingediende filmprojecten voor de ontwikkeling en productie. Je stimuleert en geeft aan de hand van aanvragen feedback aan het team van producent, regisseur en scenarist die een bijdrage ontvangt voor hun project. Vanuit je expertise en combinatie van kennis, (praktijk)ervaring en competenties draag je bij aan het fondsbeleid. Filmconsulenten werken aan aanvragen in alle categorieën van de film, o.a. speelfilm, animatie, documentaire, hybride, experimentele en korte films. Specifiek zijn we op zoek naar een specialist in documentaire met oog en aandacht voor de (door) ontwikkeling van nieuw talent en vernieuwing binnen de volle breedte van documentaire filmproductie.

Je beschikt over de volgende kennis en competenties:

  • Een kritische blik: jij kan documentaire filmplannen goed beoordelen en je weet onderscheidende en voor de huidige tijd relevante filmplannen te herkennen, alsmede het potentieel van het betrokken team in relatie tot het project op waarde te schatten;
  • aantoonbare uitdrukkingsvaardigheid in het opstellen van analyses van documentaire filmplannen in ontwikkeling en realisering en het schrijven van adviezen;
  • je legt makkelijk contact met mensen en bent thuis in het geven van mondelinge feedback op (film)plannen en het begeleiden van professionals;
  • je werkt zelfstandig en oplossingsgericht, bent stressbestendig en durft keuzes te maken;
  • je bent integer en sociaal vaardig in de omgang met collega's, aanvragers en andere relaties van het Fonds;
  • je hebt ervaring met documentaire en kent de sector door en door;
  • ervaring in marktwerking is een pré.

Wie zoeken wij?

Als Rijkscultuurfonds hechten wij waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Een filmsector die de vele stemmen, verhalen en perspectieven vanuit de samenleving naar voren brengt, heeft relevantie voor iedereen. Daarom vinden we het belangrijk dat je een brede blik op de samenleving met je meebrengt.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan in een prettige en collegiale werkomgeving waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film. Wij bieden in de eerste instantie een jaarcontract, met oog op verlenging tot maximaal vijf jaar. Dit lichten wij graag toe tijdens de procedure.

Arbeidsvoorwaarden

Een passend en afhankelijk van ervaring bruto maand salaris met een minimum van € 4.449,- en een maximum van € 6.572, - bij een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aansluiting bij een pensioenverzekering, scholing en gerichte mogelijkheden rond training en coaching om terug te keren in de sector.

Solliciteren?

Je motivatiebrief en cv kun je tot en met 10 september 2023, mailen naar [email protected], t.a.v. Iwana Chronis. Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld. De eerste gesprekken vinden plaats in week 37 of 38.

Meer informatie?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met George van Breemen, zakelijk directeur. Hij is te bereiken via [email protected] of op telefoonnummer 020 570 76 76. Nadere informatie over de procedure is te verkrijgen bij Gerrie Thomeer, hr-adviseur, bereikbaar op [email protected] of op telefoonnummer 020 570 76 76.

Procedure

De sollicitatieprocedure zal uit minimale twee rondes bestaan waarbij we in de tweede ronde middels een opdracht ook dieper ingaan op de specifieke werkzaamheden van een consulent.