Spring naar inhoudSpring naar footer

Filmconsulenten in close-up

Sinds dit voorjaar is het team van filmconsulenten uitgebreid. De 9 filmconsulenten spelen een belangrijke rol bij de inhoudelijke beoordeling, advisering en selectie van ingediende filmplannen voor de ontwikkelings- en realiseringsfase. Met de uitbreiding van het team hebben we de verschillende expertises die de consulenten* met zich meebrengen nog eens op een rijtje gezet.

De onderlinge werkverdeling is gemaakt op basis van ieders kracht, kennis en ervaring. Als aanvrager kun je op deze manier een idee krijgen wie de verschillende consulenten zijn en bij wie jouw project zou kunnen passen.

Heb je een voorkeur voor een consulent? Dan kun je dit in het aanvraagformulier aangeven en zullen wij daar zoveel mogelijk aan tegemoet komen. Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht is er op zondag 24 september een kennismakingssessie met de consulenten. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Bekijk hieronder de profielen in het kort, of klik hier voor een actueel overzicht en meer informatie over de consulenten.

Rogier de Blok

Rogier richt zich op aanvragen op het gebied van speelfilm, in alle segmenten en fases. De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling Speelfilm en Realisering Speelfilm.

Urias Boerleider

Urias richt zich op aanvragen voor filmplannen die uitnodigen tot het verbreden van perspectieven op het gebied van storytelling, makerschap maatschappelijke vraagstukken of doelgroep. De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling Speelfilm, Realisering Speelfilm, Filmfonds Shorts en Cypher Cinema.

Robil Rahantoeknam

Robil richt zich op aanvragen voor filmplannen die vernieuwing zoeken in vorm en inhoud, met een focus op het gebied van genrefilm (o.a. horror, science fiction, actiefilm en fantasy). De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling Speelfilm, Realisering Speelfilm, Ontwikkeling Onderzoek & Experiment, Realisering Onderzoek & Experiment, Caleidoscoop, Cypher Cinema.

Kaweh Modiri

Kaweh richt zich op aanvragen op het gebied van speelfilm, in alle segmenten en fases. De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling Speelfilm en Realisering Speelfilm.

Simone van den Broek

Simone richt zich op aanvragen voor documentaires, in alle lengtes en fases. De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling Lange Documentaire, Realisering Lange Documentaire, Teledoc, Teledoc Campus, OASE en CineDoc.

Lotte Bronshoff

Lotte richt zich op aanvragen voor jeugd- en familiefilms, in alle lengtes en fases. De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling Speelfilm en Lange Animatiefilm, Realisering Speelfilm en Lange Animatiefilm.

Yiuloon Lee

Yiuloon richt zich op aanvragen voor animatiefilms in alle lengtes en fases. De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling Lange Animatiefilm, Realisering Lange Animatiefilm, Ontwikkeling Korte Animatie, Realisering Korte Animatie en Ultrakort.

Vi Nguyen

Vi richt zich op aanvragen op het gebied van speelfilm, in alle segmenten en fases. De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling Speelfilm en Realisering Speelfilm.

*In verband met zwangerschapsverlof volgt de informatie van Sherin binnenkort

Beeld: van links naar rechts: Lotte Bronshoff, Vi Nguyen, Urias Boerleider, Simone van den Broek, Iwana Chronis, Rogier de Blok, Sherin Seyda, Erik van Drunen, Yiuloon Lee, Kaweh Modiri. Voor: Robil Rahantoeknam, Absaline Hehakaya. Foto door Sjoukje van Gool.