Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee projecten geselecteerd voor realisering Cinema Junior

Twee films zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van € 850.000 vanuit de regeling Cinema Junior: Je Moeder! van Zara Dwinger en Hotel Sinestra van Jamille van Wijngaarden:

Je Moeder!

Producent: Studio Ruba
Regie: Zara Dwinger
Scenario: Nena van Driel & Zara Dwinger
Logline: Lu, een onhandig meisje van 11, ervaart het avontuur van haar leven als ze plots in een afgeragde sportwagen op roadtrip naar Polen gaat met haar lang verloren moeder. Het begint als een wervelwind van een reis, waarin Lu leert een 'echt' meisje te zijn. Maar het vliegt steeds meer uit de bocht als ze tegen iedereen liegt en over haar grenzen blijft gaan om maar bij haar excentrieke moeder te blijven.

Beeld: Alex Prager

Hotel Sinestra

Producent: Kepler Film
Regie: Jamille van Wijngaarden
Scenario: Martijn Hillenius
Logline: Als Ava (11) tijdens een wintervakantie in Hotel Sinestra in een opwelling haar overbezorgde ouders weg wenst, zijn de volgende ochtend plotsklaps alle volwassenen verdwenen. Het feest barst los: ze kunnen doen waar ze zelf zin in hebben! Wanneer er uiteindelijk een levensgevaarlijke situatie ontstaat, zetten Ava en de kinderen alles op alles om hun ouders toch terug te vinden.

Cinema Junior is een samenwerkingsproject van het Filmfonds, VPRO, NTR en CoBO gericht op de ontwikkeling, realisering en distributie van onderscheidende, originele speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en hun familie. Eerdere films die via de regeling tot stand kwamen zijn o.a. Kikkerdril (2009), Kauwboy (2012), Brammetje Baas (2012), Buladó (najaar 2020) en Captain Nova (1 december 2021).


N.B.: Dit zijn de laatste twee films die gesteund worden vanuit Cinema Junior in gezamenlijkheid met de NPO.