Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee projecten geselecteerd voor NFF + IBF Co-Production Scheme

Twee documentaires zijn geselecteerd voor een bijdrage in de NFF + IBF-regeling van het Nederlands Filmfonds en het IDFA Bertha Fund. Het gaat om projecten die gemaakt worden in samenwerking met Braziliaanse en Chinese producenten.

De NFF + IBF Co-Production Scheme richt zich op documentaires die eerder een bijdrage voor ontwikkeling of productie hebben ontvangen van het IDFA Bertha Fund. Behalve de inhoudelijke kwaliteit van het scenario, de artistieke waarde, eigenzinnigheid en urgentie van het project, wordt gekeken naar de creatieve en technische besteding in Nederland.

In de nieuwe ronde zijn de volgende projecten geselecteerd:

Whispers in May

Regie/scenario: Dongnan Chen
Producent: tail bite tail films (CN)
Co-producent: Muyi Film (NL)

Logline: Qinghua, een tiener van de Yi-etnische groep, begint aan een roadtrip met haar twee beste vriendinnen om een rok te vinden voor de overgangsrite van de menarche.

Morro Grande

Regie/scenario: Isabel Joffily & Rita Neves Toledo
Producent: Coevos Filmes (BR)
Co-producent: Basalt Film (NL)

Logline: Op het platteland van Brazillië, een gebied dat stikt van de met pesticiden besproeide chayote wijngaarden, wakkert de zelfmoord van de zoveelste jonge boer bij Rodolpho de noodzaak aan om terug te keren naar zijn geboortedorp en de melancholie die is neergedaald op het gebied te begrijpen.

Hoofdbeeld: Whispers in May

Een man in een korte broek, een polo en slippers zit naast dozen met fruit.
Morro Grande