Spring naar inhoudSpring naar footer

Drie projecten krijgen toekenning NFF-IBF co-production scheme

Het NFF+IBF Co-Production Scheme kent dit jaar aan drie projecten een realiseringsbijdrage van elk € 50.000 toe: The Golden Thread van Nishtha Jain, Pandora’s Box van Zhao Liang en Roma van Olga Zhurba.

De regeling is vorig jaar gelanceerd en bedoeld voor internationale coproducties in de categorie documentaire die een bijdrage voor ontwikkeling of productie van het IDFA Bertha Fund hebben ontvangen.

The Golden Thread

Regie: Nishta Jain
Producent: Raintree Films (IN), coproducenten: Zeppers Film & TV (NL), Mantaray Film (SE)
Logline: Net buiten Calcutta draaien de jutemolens al sinds de industriële revolutie onveranderd door. In de fabriek waar deze molens zich bevinden, is de situatie echter wel degelijk veranderd. De film zoomt in op deze dynamische werkvloer, waarbij de smeltkroes van arbeiders dreigt over te koken wanneer hun toch al schamele inkomsten in gevaar komen.

Pandora’s Box

Regie: Zhao Liang
Productie: Image Production (CN) en Les Films d’Ici (FR).
Co-productie: Muyi Film (NL) en CNEX (CN). In co-productie met ARTE FRANCE.
Logline: Een poëtische vertelling over de relatie tussen mens en nucleaire energie.

Roma

Regie: Olga Zhurba
Producent: Moon Man LLC (UA), coproducenten: Tangerine Tree (NL), Final Cut For Real (DK)
Logline: Deze eerste feature-length documentaire van Olga Zhurba is een coming-of-age portret van een Roma-jongen die zich ontwikkeld van een kinderlijke held van de zgn Maidan Revolutie naar het overleven van een door criminaliteit geregeerde stad als jongeman.

Beeld: The Golden Thread van Nishta Jain