Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee documentaires geselecteerd voor NFF + IBF Co-production Scheme

Vanuit de samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds en het IDFA Bertha Fund ontvangen twee documentaires een realiseringsbijdrage van elk € 50.000: Memory van de in de Krim geboren Vladlena Sandu en Welded Together van de Belarussische filmmaker Anastasiya Miroshnichenko.

De NFF + IBF Co-Production Scheme richt zich op documentaires die eerder een bijdrage voor ontwikkeling of productie hebben ontvangen van het IDFA Bertha Fund. Behalve de inhoudelijke kwaliteit van het scenario, de artistieke waarde, eigenzinnigheid en urgentie van het project, wordt gekeken naar de creatieve en technische besteding in Nederland.

Memory

Regisseur en scenarist: Vladlena Sandu
Producent: Mimesis Film (RU)
Coproducent: Revolver Amsterdam (NL), Mimesis (RU), Haut Les Mains Production (FR), BZ (XK)
Logline: Vladlena Sandu, een overlevende van de oorlog in Tsjetsjenië tussen 1994 en 1998, bestudeert haar herinneringen om ze door middel van film te overstijgen en te transformeren.
Toegekende bijdrage: € 50.000,-

Welded together

Regisseur en scenarist: Anastasiya Miroshnichenko
Producent: An I Da Films (BY)
Coproducent: Witfilm (NL), Stenola Productions (BE), Little Big Story (FR)
Logline: Katya is een jonge vrouw en een professioneel lasser. Als jong meisje is ze uit huis gezet, omdat haar moeder niet meer voor haar kon zorgen. Om als het ware haar verleden aan elkaar te lassen, begint ze aan een persoonlijke reis om zich te herenigen met haar verloren familie. Tijdens deze reis stuit Katya op haar jeugdtrauma’s en komt ze voor een onmogelijke keuze te staan.
Toegekende bijdrage: € 50.000,-

Klik hieronder voor meer informatie over de regeling Realisering Minoritaire Co-productie i.s.m. IBF.

Beeld: Welded Together