Spring naar inhoudSpring naar footer

Twee projecten geselecteerd voor laatste editie De Oversteek

Een gezamenlijke commissie van het Filmfonds, VPRO en NTR hebben voor de laatste editie van De Oversteek twee filmplannen geselecteerd voor een realiseringsbijdrage.

Gorilla’s en E Liña Final ontvangen elk een bijdrage van € 950.000. Vorig jaar ontvingen de projecten al een scenariobijdrage.

Gorilla's

Producent: Keplerfilm
Regie: Daphne Lucker
Scenario: Rosita Wolkers
Logline: De uit huis geplaatste Olivia wil niets liever dan terug naar Selma: haar moeder én beste vriendin. In crisisopvang Girla - waar de bewoonsters zichzelf spottend de Gorilla’s noemen – moet ze mee in een hiërarchie waarbij loyaliteit, een grote bek en vurige dansmoves respect afdwingen. Buiten het bereik van haar moeder krijgt ze ruimte te ontdekken wie ze is, toch laat haar moeder haar niet los.

PR_e lina final

E Liña Final

Producent: Caribbean Filmcom
Regie: Hesdy Lonwijk
Scenario: Roelof-Jan Minneboo
Logline: Voormalig Tweede Kamerlid Carlos (56) vestigt zich voorgoed op zijn geboorte-eiland Curaçao, waar hij een politieke comeback wil maken. Tijdens het hardlopen ontmoet hij de dakloze ex-verslaafde Kensley (30). Ze besluiten een marathon tegen elkaar te lopen. Elk met hun eigen motivatie om te winnen, maar beide om af te rekenen met hun verleden.

De Oversteek was een jaarlijks samenwerkingsproject van het Filmfonds, VPRO en NTR om aanstormend talent een kans te geven een persoonlijke, eigenzinnige en artistieke speelfilm met internationale potentie te maken.

Eerdere projecten die tot stand kwamen met een bijdrage vanuit De Oversteek zijn El Houb (Shariff Nasr, Bind & Willink), de Nederlandse Oscarinzending van 2022 Narcosis (Martijn de Jong, OAK Motion Pictures), Paradise Drifters Mees Peijnenburg, Pupkin Film) en Take Me Somewhere Nice (Ena Sendijarević, Pupkin Film).

Volgend jaar komt deze regeling terug in een andere vorm. Houd de website in de gaten voor meer informatie of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Beeld: E Liña Final