Spring naar inhoudSpring naar footer

Toekenningen Vrijplaats bewezen scenariotalent

Het Nederlands Filmfonds heeft twee bijdragen van € 15.000 toegekend in het kader van de regeling Vrijplaats voor bewezen scenariotalent: aan Ramon Gieling en Paul Ruven.

De regeling is bedoeld voor scenaristen die eerder tenminste twee scenario’s voor in de bioscoop uitgebrachte speelfilms hebben geschreven. Met deze bijdrage kunnen zij binnen een jaar in alle vrijheid een speelfilmscenario ontwikkelen.

Ramon Gieling schreef eerder onder andere de scenario’s van de speelfilms We houden zo van Julio (1990) en Tramontana (2009). Hij ontwikkelt binnen de Vrijplaats het crossover drama Boy Talma.
Logline: Boy Talma maakt voor het eerst sinds 9 jaar weer een nieuwe film, op surreële leest gebaseerd op Sisyphus, de Griekse held die gestraft werd met de zinloosheid. Het moet een Fellini-achtige productie worden met fantastische studiodecors die Amsterdam moeten uitbeelden. Maar Boy heeft niemand verteld dat hij nog maar 9 maanden te leven heeft. Net als zijn Griekse hoofdpersoon zal hij proberen om hartstochtelijk alles uit zijn film te halen. Maar Boy kan niet helpen dat hij verstrikt raakt in de ruimte tussen verbeelding en werkelijkheid.

Paul Ruven zal een scenario ontwikkelen voor arthouse drama Eye love you. Paul Ruven schreef met Marian Batavier het scenario van de speelfilms De Overgave (2014), Ushi must Marry (2013) en Me and Mr Jones on Natalee-Island (2011). Met Ate de Jong schreef hij het scenario van Het Bombardement (2012) en met Orhan Sahin Gangsterboys (2010).
Logline: Eye love you, is een dramatische liefdesfilm tussen twee personen, die elkaar elke maandag in het Eye filmmuseum ontmoeten.

De volgende indiendatum voor de Vrijplaats voor bewezen scenariotalent is op 20 oktober 2015.