Spring naar inhoud Spring naar footer

Thom de Graaf nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Filmfonds

Thom de Graaf is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlands Filmfonds. Demissionair minister Bussemaker heeft ingestemd met de benoeming van De Graaf, die daarmee Gerlach Cerfontaine opvolgt na het aflopen van diens laatste zittingstermijn. Ook Gerard van der Stelt treedt terug wegens het eindigen van zijn laatste zittingstermijn.

Thom de Graaf is sinds 7 juni 2011 Eerste Kamerlid voor D66. Sinds juni 2015 is hij fractievoorzitter. Voorheen was hij burgemeester van Nijmegen (2007-2012) en sinds 1 februari 2012 is hij voorzitter van de Vereniging Hogescholen. In 1994 werd hij Tweede Kamerlid en was hij lid van de enquĂȘtecommissie IRT. In 1997 volgde hij Wolffensperger op als fractievoorzitter en hij leidde de D66-fractie tijdens paars II en Balkenende I. Van 2013 tot 2005 was hij vicepremier en minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties in het kabinet Balkenende II.

De Raad van Toezicht van het Filmfonds bestaat naast Thom de Graaf uit Laetitia Griffith, Charlotte Insinger, Susi Zijderveld, Patricia Pisters en Victor van der Chijs.