Spring naar inhoudSpring naar footer

The Time of a Moment en Two Mountains Weighing Down My Chest ontvangen bijdrage

In de vierde ronde van de regeling Realisering minoritaire coproductie speelfilm, lange animatie en documentaire en Realisering minoritaire coproductie korte animatie en onderzoek & experiment zijn twee internationale projecten met een Nederlandse bijdrage geselecteerd. Het gaat om de VR-productie The Time of a Moment en de documentaire Two Mountains Weighing Down My Chest.

In de Belgische VR-animatie The Time of a Moment wordt de kijker in het hoofd geplaatst van Ida, een vrouw die lijdt aan dementie en door haar appartement dwaalt. Ze probeert haar herinneringen in stand te houden met oude foto's en bandopnames die ze met haar overleden echtgenoot maakte.

De in Duitsland gemaakte documentaire Two Mountains Weighing Down My Chest richt zich op de 32-jarige Viv. Ze werd geboren als meisje in China, maar opgevoed als een jongen. Inmiddels woont ze in Berlijn, en heeft de conservatieve wereld waarin ze opgroeide plaatsgemaakt voor een vrijzinnige kunstscene.

The Time of a Moment (onderzoek & experiment)

Regisseur: Kate Voet & Victor Maes
Scenarist: Kate Voet & Victor Maes
Producent: Cassette for Timescapes (BE)
Coproducenten: Valk Productions (NL), Tarantula Luxembourg (LU)
Logline: Terwijl Ida door haar appartement dwaalt en zichzelf herontdekt, ontdekken wij Ida... voor een ogenblik.
Toegekende bijdrage: € 50.000

Two Mountains Weighing Down My Chest (documentaire)

Regisseur: Viv Li
Scenarist: Viv Li
Producent: Corso Film (DE)
Coproducent: Halal Docs BV (NL)
Logline: De documentaire vertelt het verhaal van de 32-jarige Viv die als meisje werd geboren, maar als jongen opgroeide in het conservatieve China. Ze woont nu midden in Berlijn en is daar onderdeel van de sekspositieve artiestenscene. De film is een geestige en humoristische reis tussen culturen en confronteert kijkers met existentiële vragen over identiteit, seksualiteit en verbondenheid.
Toegekende bijdrage: € 70.000

Met de regelingen ondersteunt het Filmfonds eigenzinnige, artistieke minoritaire coproducties met een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland.

Beeld: The Time of a Moment