Spring naar inhoudSpring naar footer

Suppletieaanvragen 2017

Dit jaar kunnen de producenten van de volgende negen films op basis van de bioscoopresultaten aanspraak maken op een Suppletiebijdrage:

De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot
Hartenstrijd
Knielen op een Bed Violen
Mees Kees langs de Lijn
Onze Jongens
Rokjesdag
Soof 2
Woezel & Pip
De Zevende Hemel

Productiemaatschappijen die een speelfilm of lange animatiefilm in het kalenderjaar voorafgaand aan de aanvraag in de Nederlandse bioscopen hebben uitgebracht, die na de première door minimaal 150.000 betalende bezoekers in de Nederlandse bioscopen is bezocht en die niet uitsluitend door private partijen is gefinancierd, komen in aanmerking voor Suppletie. De geregistreerde betalende bezoekersaantallen in MaccsBox van de films uitgebracht in 2016 vormen het uitgangspunt voor het berekenen van de hoogte van een eventuele bijdrage. Klik hier voor het overzicht.

De semi-automatische Suppletieregeling van het Filmfonds is bestemd voor de realisering van mainstream speelfilms en lange animatiefilms met een culturele waarde, die primair gericht zijn op het bereiken van een groot publiek in de Nederlandse bioscopen en die ook non-theatrical worden uitgebracht.

Zoals aangekondigd is 2017 het laatste jaar van de Suppletieregeling in zijn huidige vorm. Dit jaar zal een alternatieve regeling met een markttoets worden uitgewerkt, met als doel deze in 2018 in te laten gaan.