Spring naar inhoud Spring naar footer

Speelfilm De Slag om de Schelde geselecteerd voor Telescoop

NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds hebben de speelfilm De Slag om de Schelde geselecteerd in het kader van het jaarlijkse samenwerkingsproject Telescoop. Doel van dit samenwerkingsproject is onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit voor een breed publiek en met een culturele meerwaarde mogelijk te maken. De gezamenlijke investering is 1,8 miljoen euro per film.

De Slag om de Schelde
Regisseur: Matthijs van Heijningen Jr.
Scenarist: Paula van der Oest
Producent: Levitate Film, Alain de Levita
Omroep: EO
Logline: November’44. Op het onder water gelopen Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse glider piloot en een Zeeuws verzetsmeisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

De aanvragen zijn beoordeeld door een commissie bestaande uit drie leden: twee externe adviseurs namens het Filmfonds en één vertegenwoordiger namens de publieke omroepen. De afgelopen jaren werden in het kader van dit project onder andere De Dirigent, Wiplala, Michiel de Ruyter, Publieke Werken, Storm, Redbad en Bankier van het Verzet geselecteerd.

De volgende deadline voor Telescoop is in 2020. De datum wordt binnenkort bekendgemaakt. Klik hier voor meer informatie.

foto: Mark de Blok