Spring naar inhoudSpring naar footer

Platina Film voor 400.000 bezoekers Verliefd op Cuba

Verliefd op Cuba is opnieuw bekroond. De romantische komedie van de makers van Verliefd op Ibiza en Onze Jongens heeft afgelopen zondag in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht de 400.000ste bezoeker getrokken. Het is voor regisseur Johan Nijenhuis de zesde keer dat zijn film de Platina status haalt, een recordaantal. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.Verliefd op Cuba is de eerste Platina Film van dit jaar.

Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen dat haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.

Johan Nijenhuis heeft de film Verliefd op Cuba geregisseerd naar het script van van Annelou Verboon en Maarten Lebens. De film is geproduceerd door Ingmar Menning, Johan Nijenhuis en coproducent AVROTROS. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Stichting Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds. Verliefd op Cuba wordt gedistribueerd door WW Entertainment. Home Entertainment brengt de film op 19 juni uit op DVD.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.