Spring naar inhoudSpring naar footer

Oproep aan producenten met project voor Cannes Marché du Film

Normaal gesproken is de Cannes Marché du Film een plek waar projecten worden besproken, gekocht en verkocht en waar fondsvertegenwoordigers elkaar ontmoeten. Netwerken staat hierbij voorop. Dit jaar is anders: de Marché vindt dit jaar online plaats van maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni. Geen business as usual dus, maar het Filmfonds wil wel graag een programma faciliteren voor producenten, op voorwaarde dat er behoefte aan is en er projecten zijn die daar baat bij hebben.

Samen met het EYE Filmmuseum werken we, onder de vlag van SEE NL, momenteel al hard aan de invulling van ons virtuele paviljoen op deze online versie van de Marché. Ook de Netherlands Film Commission zal een aparte presentatie geven over het Film Protocol en de draaimogelijkheden in Nederland onder coronamaatregelen.

Het programma dat het Filmfonds daarnaast wil aanbieden, zal bestaan uit korte, algemene introductiebijeenkomsten of panels, gevolgd door een-op-een meetings. In lijn met deze bijzondere editie van de Marché zullen ook deze bijeenkomsten online plaatsvinden.

Voor alle producenten MET een project liggen voorlopig ideeën voor de volgende bijeenkomsten:

Duitsland: NRW

Een presentatie over alle Duitse filmfondsen, met aansluitend een panel meeting en Q&A met vertegenwoordigers van de Film und Medien Stiftung NRW en het Filmfonds. Deze korte sessie zal worden gevolgd door one-on-one company meetings tussen Nederlandse en Duitse producenten uit het NRW gebied.

UK en Ierland:

Een introductie, een Q&A met het BFI Film Fund en Screen Ireland en een-op-een meetings.

Frankrijk:

Een korte introductie en presentatie over coproductie mogelijkheden en een Q&A, gevolgd door een-op-een meetings over concrete projecten.

China:

Bridging the Dragon (door het Filmfonds gesteund) organiseert i.s.m. de Marche CHINA NEXT op dinsdag 23 juni one-on-one company matchmaking meetings (09.00-13.00) en op woensdag 24 juni een aantal panel discussies. De meetings zijn niet alleen voor producenten, ook sales -, distributie- en postproductiebedrijven zijn welkom. Accreditatie voor de Marche is noodzakelijk. De aanmelding hiervoor loopt niet via het Filmfonds, kijk hier hoe je hiervoor kunt aanmelden.

Voor wie zijn de bijeenkomsten?

Producenten met een concreet project geschikt voor internationale coproductie dan wel op zoek zijn naar partners en financiering in een van de bovengenoemde landen.

Wanneer

De sessies zullen plaatsvinden tussen dinsdag 23 t/m vrijdag 26 juni. Data en tijden nader te bepalen.

Hoe

Het maximaal aantal deelnemers per sessie is 6 producenten per land. Alle projecten zullen worden gebundeld in een digitaal Project Dossier met inhoudelijke informatie over het project, status, financieel plan en bedrijf. Daarnaast moet worden aangegeven wat gezocht wordt. Dit Dossier wordt met alle deelnemers gedeeld.

*De een-op-een meetings vinden volgend op de algemene introductie sessie plaats.

**De introductie sessies / Q & A / panel gesprek worden gemodereerd.

*** Voor deelname is het hebben van een accreditatie niet nodig.

Deze bijeenkomsten zullen alleen bij voldoende aanmeldingen en interesse worden georganiseerd. Het is dus van groot belang dat we jullie deelname zo snel mogelijk kunnen inschatten.

We willen daarom vragen aan te vinken aan welke bijeenkomst je zou willen deelnemen. Je reactie ontvangen we graag tot en met 1 juni via dit formulier.