Spring naar inhoud Spring naar footer

Nieuwe speelfilm Rivonia van Jean van de Velde geselecteerd voor Dutch Crossover

In het kader van het project Dutch Crossover is de speelfilm Rivonia geselecteerd voor realiseringsbijdrage van het Nederlands Filmfonds van maximaal € 800.000. Rivonia is een coproductie met Zuid Afrika.
Rivonia
Regie: Jean van de Velde
Scenario: Jean van de Velde (boekverfilming naar het boek van Joel Joffe)
Hoofdproducent: Cool Beans B.V. in coproductie met Spier Films (Zuid Afrika) en Comet Film (Duitsland)
Logline: In het Zuid-Afrika van 1963 is een man bereid zijn leven te offeren voor de vrijheid van zijn volk, Nelson Mandela… En is een andere man bereid zijn leven te offeren voor de vrijheid van die man, advocaat Bram Fischer.
Met Dutch Crossover ondersteunt het Filmfonds de productie van auteurfilms met culturele waarde die de potentie hebben om een bioscooppubliek van minimaal 50.000 mensen te bereiken én zich tevens internationaal te onderscheiden. De eerstvolgende uiterste indiendatum is 16 februari 2016.
Eerder werden in het kader van Dutch Crossover de volgende projecten geselecteerd:
Tonio regie Paula van der Oest, scenario Hugo Heinen naar het boek van A.F.Th. van der Heijden, producent NL Film & TV, Tulpen, eer, liefde en een fiets regie Marleen Gorris, scenario Peter van Wijk, producent Fatt Productions, Laila M. regie Mijke de Jong, scenario Jan Eilander en Mijke de Jong, producent Topkapi Films, Brimstone scenario en regie Martin Koolhoven, producent N279 Entertainment en Beyond Sleep scenario en regie Boudewijn Koole, naar het boek van Willem Frederik Hermans, producent KeyFilm.