Spring naar inhoudSpring naar footer

Nieuwe ronde New Dawn van start

De 2e ronde van het internationale fonds New Dawn is open voor nieuwe aanvragen. Het fonds richt zich op een beter toegankelijke filmindustrie die recht doet aan de vele stemmen en perspectieven in de samenleving. De deadline voor deze ronde is 3 april 2023.

De filmindustrie kent nog steeds grote ongelijkheid wanneer het gaat om gender, achtergrond, sociale klasse, seksuele oriƫntatie of andere zaken die ons maken tot de mensen die we zijn.

New Dawn richt zich op een beter toegankelijke filmindustrie die recht doet aan de vele stemmen en perspectieven in de samenleving en die relevantie heeft voor iedereen. Met New Dawn kunnen filmmakers een aanvullende realiseringsbijdrage aanvragen. Ook ondersteunt New Dawn filmmakers in het opzetten van een internationaal netwerk.

New Dawn is een samenwerking tussen 10 internationale fondsen, waaronder het Nederlands Filmfonds. Meer informatie vind je op de eigen website van New Dawn. Voor extra inspiratie check de 6 filmprojecten die in de 1e ronde een bijdrage hebben gekregen!