Spring naar inhoudSpring naar footer

Nieuwe editie Ultrakort in de bioscopen

De nieuwe lichting Ultrakort ging op 24 september in première tijdens het Nederlands Film Festival. Vanaf dit najaar draaien de films in het voorprogramma van grote bioscoopfilms in Vue bioscopen door heel het land, de Nederlandse Filmtheaters en op Picl.

Met een speelduur van maximaal twee minuten worden makers voor Ultrakort aangekondigd om razendsnel een verhaal te vertellen. Op zondag 24 september ging de nieuwe lichting Ultrakort in première. De animatiefilms worden dit najaar vertoond in het voorprogramma van grote bioscoopfilms.

Hiervoor werkt het Filmfonds samen met bioscoopexploitant Vue, de Nederlandse Filmtheaters en Picl. Bekijk hieronder welke vijf Ultrakort-films op het Nederlands Film Festival in première gingen en voor welke films ze dit najaar te zien zijn.

Love on the Edge

Regie: Anselm Oettel & Patty Stenger
Scenario: Patty Stenger
Producent: Spotted Bird

In een vlaag van jaloezie begint Gina een bloedstollende klimtocht in de nacht. Misschien bereikt ze haar doel en maakt ze geen doodsmak, maar laat de liefde zich wel afdwingen? Een animatie-film noir.

Te zien bij:
Vue: vanaf 28 september voor After Everything

Koet

Regie: Marlies van der Wel
Scenario: Marlies van der Wel
Producent: HALAL

Door een nieuwe brug zit de schipper van een veerpont opeens zonder klanten. Een meerkoet die op zoek is naar spullen om een nestje te bouwen biedt uitkomst in deze animatie.

Te zien bij:
Vue: vanaf 4 oktober voor De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond en De Club van Sinterklaasfilm: De Gestrande Stoomboot
Filmtheaters: vanaf 5 oktober voor Past Lives
Picl: de gehele maand oktober voor alle premières

Crumble

Regie: Max Peterse, Eileen Boeijkens
Scenario: Britt Snel
Producent: Family Affair Films

In een stervende wereld houdt een angstige steen zich krampachtig vast aan de plek die hij kent. Totdat de grond onder hem begint af te brokkelen...

Te zien bij:
Vue: vanaf 28 september voor Dumb Money
Filmtheaters: vanaf 2 november voor Het Smelt
Picl: de gehele maand november voor alle premières

Monsterlijk Mooi

Regie: Iskander Mos
Scenario: Rosa Sanne de Jong
Producent: PHUNK Animatiestudio

De verlegen Yara (13) heeft een bijzonder tekentalent. In een woedebui ontdekt ze haar creatieve superkracht en maakt daarmee een eind aan het sadistische onrecht van de wiskundedocent. En meer, in deze animatie.

Te zien bij:
Vue: vanaf 18 oktober voor Trolls 3 (NL/OV)

Penumbra

Regie: Rianne Stremmelaar
Scenario: Rianne Stremmelaar
Producent: Valk Producties

Een klein meisje loopt in het bos en plukt paddenstoelen. Een kraai met een leeg nest houdt haar dreigend in het oog. Wat gebeurt er in deze stijlvolle animatie wanneer hun paden kruisen?

Te zien bij:
Filmtheaters: vanaf 7 december voor Fallen Leaves
Picl: de gehele maand december voor alle premières