Spring naar inhoudSpring naar footer

NFF+HBF selectie herfst 2021

Drie projecten met een Nederlandse coproductiepartner ontvangen elk een bedrag van € 75.000 in het kader van de NFF+HBF Co-Production Scheme, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Hubert Bals Fonds.

Tiger Stripes

Regie en scenario: Amanda Nell Eu
Producent: Ghost Grrrl Pictures (MY)
Coproducent: Akanga Film Asia (SG), KawanKawan Media (ID), Weydemann Bros.(DE), Still Moving (FR), PRPL (NL)
Logline: ls de 12-jarige Zaffan in de pubertijd komt, begint haar lichaam op een alarmerend en gruwelijk tempo te vervormen. Uit angst als monster bestempeld te worden, probeert ze zich op school normaal voor te doen door haar afwijkende uiterlijk te verhullen... totdat ze besluit dat ze zich niet langer voor de wereld wil verbergen.

Xenos (a.k.a. Men in the Sun)

Regie en scenario: Mahdi Fleifel
Producent: Bullit Film (DK)
Coproducenten: Homemade Films (GR), Studio Ruba (NL)
Logline: Xenos aka Men in the Sun is een hybride film over een mens op de vlucht die, zonder rechten, geforceerd wordt gedwongen in een leven waarbinnen iedere medemenselijkheid is ontmanteld. Een film die laat zien dat realiteit vaak vreemder is dan fictie.

Regie en scenario: Lkhagvadulam Purev-Ochir
Producent: Aurora Films (FR)
Coproducenten: Guru Media (MN), 27 films (DE), Volya Films (NL)
Logline: De zachtmoedige tiener sjamaan Zé wordt verliefd op Marla, een uitdagend meisje dat Zé's geest bezoekt vanwege een ziekte. Hij wordt geconfronteerd met de grilligheid van het leven, de liefde en opgroeien wanneer Marla zijn affecties afwijst. Zijn persoonlijke crisis beïnvloedt de fragiele yurt-gemeenschap. Een intiem en sober portret van adolescentie in het hedendaagse Ulaanbaatar.

NFF+HBF Co-development Scheme

In het kader van het NFF+HBF Co-development scheme heeft het Nederlands Filmfonds de volgende vijf projecten geselecteerd:

  • The Burning Giants, Phuttiphong Aroonpheng, Thailand
  • Cero cincuenta, Mariana Rojas, Argentinië
  • Elephants in the Fog, Abinash Bikram Shah, Nepal
  • Fidelidad, César Díaz, Guatemala
  • Pènc 13, Selly Raby Kane, Senegal, Zuid Afrika

Dien in voor de laatste Dutch Post-production Award

De Dutch Post-production Award is gericht op het ondersteunen van projecten die eerder een bijdrage van het Hubert Bals Fonds ontvingen. Voor de allerlaatste keer zal een onafhankelijke jury een bijdrage van €50.000 uitreiken voor de postproductiefase van een project in Nederland. Je kunt je project indienen voor 1 december 2021. Lees meer.

Beeld: Elephants in the Fog