Spring naar inhoudSpring naar footer

Negen documentairemakers krijgen toekenning uit OASE

Het Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds investeren € 72.000 in OASE 2017.

De negen documentairemakers die elk een bijdrage van € 8.000 krijgen zijn:

Regisseur - project
Barbara Makkinga - UTTO utto utto
Ditteke Mensink - Het Ochtendkoor
Sjoerd Oostrik - Maraňon
Rolf Orthel - Dagboek verbeelding
Joris Postema - De Bloggers van Goma
Coco Schrijber - Look What You Made Me Do
Walter Stokman - De Vreemdeling
Yan Ting Yuen - The Hong Kong Project
Pim Zwier - O

Het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2013 gestart met OASE, een vrijplaats voor documentaire regisseurs om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires met cinematografische kwaliteit.

OASE stimuleert de ontwikkeling van zogenoemde treatments - de verkorte versie van een script. Op basis hiervan kan de documentairemaker een producent benaderen voor de verdere ontwikkeling en eventuele realisering van de documentaire.

De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds komt vanuit een CultuurFonds op Naam, het Mady Saks Fonds. Dit fonds werd ingesteld door de in 2006 overleden cineaste Mady Saks.

In 2018 zal er opnieuw één aanvraagronde voor Oase zijn. Aanvragen kunnen uitsluitend bij het Nederlands Filmfonds ingediend worden vanaf januari 2018 tot uiterlijk 10 april 2018. De aanvragen worden door de fondsen gezamenlijk beoordeeld. Voor meer informatie over de richtlijnen en aanvraagprocedure: https://www.filmfonds.nl/nl/film-producties/screen-nl/ontwikkeling/oase.