Spring naar inhoudSpring naar footer

Nederlandse animatie valt in de prijzen op Cartoon Movie

Regisseur Salvador Simó van Buñuel in the Labyrinth of the Turtles en productiemaatschappij Submarine vielen dit jaar in de prijzen bij Cartoon Movie (5-7 maart) in Bordeaux, het grootste coproductie en sales forum voor de animatiefilm in Europa.

Regisseur Salvador Simó won voor Buñuel in the Labyrinth of the Turtles de prijs voor de beste regie. De film is geproduceerd door het Spaanse Sygnatia in coproductie met The Glow Animation Studio, het Nederlandse Submarine en het Spaanse Hampa studio.

De prijs voor Producent van het Jaar was voor Submarine, oprichter en producent Bruno Felix nam de award in ontvangst. Op Cartoon Movie werden er dit jaar vier projecten van Submarine gepresenteerd: In the Forest, Buñuel in the Labyrinth of The Turtles, My Grandfather Used to Say He Saw Demons en Waar is Anne Frank?.

Tijdens Cartoon Movie stond dit jaar Nederland in The Spotlight, en er was een ruime presentatie van het Nederlandse aanbod. De films konden rekenen op goede ontvangsten van internationale coproducenten. Jong Nederlands animatietalent kreeg daarnaast de kans om kennis te maken met de internationale animatiesector en zich te presenteren tijdens dit prestigieuze evenement.