Spring naar inhoudSpring naar footer

Lockdown Cinema – Bon Bini: Judeska in da House

In juli werd Lockdown Cinema geïnitieerd als onderdeel van ons pakket COVID-19 steunmaatregelen. Deze eenmalige regeling richtte zich op projecten die de beperkingen van de lockdown omzetten naar filmische kracht. De ontvangen aanvragen toonden de veerkracht, creativiteit en diversiteit van de Nederlandse filmindustrie en maar liefst elf projecten werden er geselecteerd. Tijd om eens terug te kijken naar de projecten die een toekenning kregen. Hoe is het hen vergaan? Elke week richten we de schijnwerpers op een ander project: Kaap Holland Film over Bon Bini - Judeska in da House.

De regeling was zéér welkom. Vanwege Corona moesten onze geplande producties worden uitgesteld. We zijn direct de uitdaging aangegaan om een nieuwe invulling te ontwikkelen die op een verantwoordelijke en veilige manier zou kunnen worden geproduceerd. Met het team van de Bon Bini-reeks zijn we op zoek gegaan naar andere belangrijke onderwerpen in deze bijzondere tijd en hoe die te vatten binnen de bekende Bon Bini-comedy. Daardoor gaat de film die we maken natuurlijk over de huidige lockdown situatie, maar is de relevantie veel breder en worden diverse thema’s uitgelicht die in onze samenleving van vandaag spelen. Maar ook biedt de film door de bekende Bon Bini humor troost en verlichting die we zo nodig hebben. Deze regeling gaf precies het zetje wat de film nodig had richting realisatie.

De film is met een klein team van cast en crew grotendeels gedraaid op 1 locatie, een landgoed waar we een soort quarantaine konden creëren. Door volgens het Covid-protocol te werken, konden we goed gecontroleerd, veilig en daardoor redelijk onbezorgd draaien.

Momenteel is de postproductie in volle gang. De uitbreng wordt heel uitdagend en we houden de maatregelen van de overheid nauwlettend in de gaten om samen met onze partners de beste release te realiseren. Vanwege de actualiteit van de film en omdat we juist nu de sector willen steunen, is uitbreng in dit jaar essentieel.

Bon Bini: Judeska in da House is op 10 december te zien in alle Nederlandse bioscopen.
Lees ook dit artikel op nu.nl