Spring naar inhoud Spring naar footer

Iwana Chronis nieuwe Filmconsulent Speelfilm

Iwana Chronis start per 1 april als Filmconsulent Speelfilm bij het Filmfonds.

Iwana (1977) is een veelzijdige filmprofessional, die momenteel is verbonden aan het Movies that Matter Festival 2019 als Interim Programma Manager. Recentelijk programmeerde zij de Industry Talks voor IDFA en een industriedebat voor International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2019.

Hiervoor gaf zij gedurende acht jaar leiding aan het Hubert Bals Fonds van het IFFR, dat ondersteuning biedt aan internationaal speelfilmtalent uit Afrika, Azië, Latijns Amerika het Midden-Oosten en delen van Oost-Europa. Gedurende deze periode initieerde en coördineerde ze onder meer het HBF+Europe programma en het Boost! Coachingstraject voor filmtalent, voorloper op het huidige gelijknamige samenwerkingsproject van IFFR en het Nederlands Film Festival.

Iwana heeft een MA in Theater-, Film- en Televisiewetenschappen van Universiteit Utrecht en een MA in Social Theory van de Universiteit van Melbourne, Australië.

Filmconsulenten zijn verantwoordelijk voor de inhoudelijke selectie van aanvragen die een beroep doen op een reguliere bijdrage in de ontwikkeling en realisering van films. Zij worden voor een beperkte termijn aangesteld en werken samen met het subsidiebureau dat verantwoordelijk is voor de zakelijke en productionele toetsing. Naast Iwana Chronis maken Nathalie Alonso Casale, Erik van Drunen, Dick Tuinder, Anita Voorham, Suzanne van Voorst en Signe Zeilich-Jensen deel uit van het consulententeam.