Spring naar inhoudSpring naar footer

Gouden Film voor Verliefd op Cuba

Verliefd op Cuba is bekroond met een Gouden Film. De romantische komedie, van de makers van Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft, heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Regisseur Johan Nijenhuis, acteurs Susan Visser, Jan Kooijman, Abbey Hoes, Rolf Sanchez, Niek Roozen, Maaike Martens, Tjebbo Gerritsma, Anouk Maas en Barbara Sloesen werden op hun werk en thuis verrast met de award. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Verliefd op Cuba is de eerste film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen daar haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.

De regie van Verliefd op Cuba is in handen van Johan Nijenhuis, op basis van een scenario geschreven door Annelou Verboon en Maarten Lebens. De film is geproduceerd door Ingmar Menning, Johan Nijenhuis en coproducent AVROTROS. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Stichting Abraham Tuschinski Fonds en het CoBO fonds. Verliefd op Cuba wordt gedistribueerd door eOne Benelux en draait momenteel in 122 bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.