Spring naar inhoudSpring naar footer

Simone van den Broek

Filmconsulent

Simone richt zich op aanvragen voor lange documentaires. De regelingen die daarbij horen zijn: Scenario-ontwikkeling Lange Documentaire, Projectontwikkeling Lange Documentaire, Realisering Lange Documentaire, Teledoc, OASE en CineDoc.

Simone van den Broek studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem met een film en een theaterstuk. Ze maakte en produceerde een aantal jaren educatieve films en nam deel aan de IDFA-scenarioworkshop in 1997 met de documentaire Lenins Erf (VPRO). Daarna maakte zij documentaires voor de landelijke omroepen en werkte ze voor documentaire programma’s van VPRO en NTR.

In 2012 startte zij haar eigen bedrijf Basalt Film, waarbinnen ze maatschappelijk relevante en artistiek hoogwaardige documentaires produceerde. Ze produceerde onder meer De Regels van Matthijs, die vele prijzen won waaronder het Gouden Kalf voor lange documentaire, Farewell Paradise en Carrousel (Gouden Kalf korte documentaire 2020).

Ze volgde een aantal internationale trainingen: Eurodoc, EAVE, EAVE-marketing en Dok.Incubator. Van 2014 tot 2020 was zij bestuurslid van DPN (Documentaire Producenten Nederland).