Spring naar inhoudSpring naar footer

Lotte Bronshoff

Filmconsulent

Lotte richt zich op aanvragen voor jeugd- en familiefilms, in alle lengtes en fases. De regelingen die daarbij horen zijn: Ontwikkeling Speelfilm en Lange Animatiefilm, Realisering Speelfilm en Lange Animatiefilm.

Toen Lotte (1985) veertien jaar oud was interviewde ze filmmakers en acteurs voor Cinekid. Het wakkerde haar liefde voor film volledig aan, wat (o.a) resulteerde in een Bachelor Filmwetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en haar studie op de Filmacademie (productie, lichting 2013).

Na haar afstuderen was Lotte commissielid bij het Nederlands Film Festival voor de selectie van documentaires. Van 2014 tot eind 2019 werkte Lotte bij producent Lemming Film. Daar heeft ze projecten inhoudelijk ondersteund door middel van feedback, research en het schrijven en inhoudelijk begeleiden van aanvragen. Ze werkte aan de ontwikkeling van een breed scala projecten – van jeugdseries voor de publieke omroep tot de bredere publieksfilm. Lotte bleef zich gedurende die periode opleiden door verschillende (internationale) cursussen op het gebied van script coaching en schrijven te volgen. In 2020 werkte Lotte als program manager voor de workshop ‘Created By’ door FilmForward in samenwerking met (o.a) Netflix. De workshop onderzocht de rol van creator of showrunner van drama series. Daarnaast werkte Lotte onder andere tijdelijk als project coördinator voor producent Studio Ruba.