Spring naar inhoudSpring naar footer

Drie nieuwe Nederlandse films ondersteund met een realiseringsbijdrage

In de vierde ronde van van 2018 zijn de Nederlandse speelfilm Sleep. en de documentaires Grace en Club Heaven gehonoreerd met een realiseringsbijdrage van in totaal € 824.000.

Sleep. van Jan-Willem van Ewijk (Nu., Atlantic.) vertelt het verhaal van Jacob (46) die met zijn dochter Sophie (15) door de Verenigde Staten reist. Het plezier dat ze samen hebben wordt verstoord door heftige ruzies omdat Sophie vaak plotseling verdwijnt. Op een groot festival in de woestijn van Nevada neemt Sophie afscheid van haar vader. Dit is voor Jacob een keerpunt. Als hij daarna weer zijn vrouw ontmoet, blijkt dat deze reis voor hem de manier was om een trauma te verwerken.
Sleep. (speelfilm)
Regie en scenario: Jan-Willem van Ewijk
Producent: The Film Kitchen in coproductie met Savage Film (BE)
Realiseringsbijdrage: € 631.000

In de documentaire Grace draait het om een jonge vrouw die zich heeft ontworsteld aan de beruchte Amerikaanse sekte van de Westboro Baptist Church. We zien haar opgroeien in de sekte, daaruit ontsnappen en vervolgens verdwalen in ballingschap, in een poging haar eigen plek in de wereld op te eisen. Hoe begin je opnieuw als je je geloof, je familie, de basis van je bestaan bent kwijtgeraakt?
Grace (documentaire)
Regie en scenario: Susanne Opstal
Producent: HALAL docs
Realiseringsbijdrage: € 112.000

In Club Heaven betreden we de wereld van de Chinese Electronic Dance Music Clubs. Zou het kapitalisme een religie zijn, dan zijn de Chinese Electronic Dance Music Clubs haar gebedshuizen. In deze clubs ontvouwt zich een materialistisch ritueel waarin de waarden van geld en status gevierd en geëerd worden. Door nauwkeurige observatie van de mensen in de club tijdens één avond zien we hoe het materialisme het spirituele domein betreedt.
Club Heaven (documentaire)
Regie en scenario: Jona Honer
Producent: BALDR Film
Realiseringsbijdrage: € 81.000

In 2019 zijn er 5 deadlines voor het indienen voor Realisering Screen NL (speelfilm, documentaire animatie): 15 januari, 5 maart, 24 april, 3 september en 15 oktober. Klik hier voor meer informatie.

(Filmstill: Sleep. van Jan-Willem van Ewijk)